Az új SUSE CaaS Platformmal még könnyebben kiaknázhatók a konténerek lehetőségei

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 1. 12:32

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE CaaS (Container as a Service) Platform 3. A komplett, nagyvállalati felhasználásra szánt felügyeleti platform megkönnyíti a legnépszerűbb konténermenedzsment megoldás, a Kubernetes használatát, valamint lehetővé teszi az alkalmazásfejlesztő és a DevOps csapatok számára a konténeralapú alkalmazások és szolgáltatások egyszerűbb bevezetését, üzemeltetését és skálázását.

„Egyre több vállalat fontolgatja konténerek használatát, mivel ez a technológia elősegíti a DevOps megközelítés alkalmazását, emellett a szoftveresen vezérelt infrastruktúra kiépítésének is megfelelő alapköve lehet. Számos szervezet azonban nehézkesnek találja a konténerek, illetve a felügyeletükhöz használható eszközök, így például a Kubernetes bevezetését. Ebben nyújt segítséget a SUSE Container as a Service Platform, amely nagyvállalati szintű támogatást kínál, és megkönnyíti a Kubernetes telepítését és használatát, ezért ideális választás minden olyan cég számára, amely szeretné kihasználni a konténerek nyújtotta lehetőségeket” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési igazgatója.

 

A SUSE CaaS Platform előnyeit bemutató videó:

 

A SUSE CaaS Platform vállalati szintű támogatást kínál a Kubernetes konténerfelügyeleti eszköz használatához, valamint a konténerek kiosztáshoz, menedzseléséhez és skálázásához. A megoldás emellett a biztonság fenntartásához is hozzájárul, mivel garantálja többek között, hogy a fejlesztők csak naprakész, biztonsági résektől mentes konténereket alkalmazhassanak.

 

A SUSE CaaS Platform 3 a következő előnyöket kínálja az ügyfelek számára: 

  • Adatközponti integrációval és fürt-újrakonfigurálással bővíti a klaszterek optimalizálásának lehetőségeit. Ennek köszönhetően az új fürtök a későbbiekben jól skálázható, rendkívül magas rendelkezésre állási szintű környezetté alakíthatók. A megoldás továbbá egyszerűsíti a Kubernetes környezet kialakítását a nyilvános és privátfelhős tárolók szorosabb integrálásával, illetve a terhelések automatikus elosztásával. Az új SUSE toolchain-modullal pedig az ügyfelek egyedileg is konfigurálhatják a konténerek futtatásához kialakított MicroOS operációs rendszert. 
  • A helyi konténernyilvántartás (container registry) lehetővé teszi a konténerképek hatékonyabb és biztonságosabb kezelését. Az ügyfeleknek egyszer kell letölteniük a konténerképet a külső nyilvántartásból, majd elmenthetik a másolatát a helyi nyilvántartásba, ahonnan az összes csomóponttal megoszthatják a fürtön belül. Azzal, hogy a külső nyilvántartás helyett egy belső proxyhoz csatlakoznak, és a helyi gyorsítótárból végzik a letöltést a távoli szerver helyett, magasabb szintű biztonságot és teljesítményt élvezhetnek, amikor a fürtön belüli csomópont lehívja a megbízható képet a helyi nyilvántartásból. A SUSE CaaS Platform 3 emellett kifejezetten a Kuberneteshez tervezett, kis erőforrásigényű CRI-O konténer futásidővel dolgozik. 
  • A Kubernetes Apps Workloads API egyszerűsíti a hosszú ideig futó szolgáltatások telepítését és kezelését. Az API a gyakori folyamatok (önjavítás, skálázás, frissítés, megszüntetés) összehangolását is segíti. 

 

A SUSE CaaS Platform 3 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.suse.com/products/caas-platform/ 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05