Új blokklánc-tesztelő szolgáltatás a Fujitsutól

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 28. 16:47

A Fujitsu bemutatott új szolgáltatásával az ügyfelek felgyorsíthatják a blokklánc-megoldások vállalati fejlesztését – ami mind üzleti, mind technológiai, mind pedig jogi szempontból elősegíti stratégiai céljaik megvalósulását. 

Az új „Fujitsu 360 Degree Blockchain Use Case Deep-Dive” szolgáltatás a meglévő alkalmazási esetek (use case) alapján teszteli a megoldás kritikus életképességét, és azonosítja az éles használatra kész blokklánc-alkalmazás kiépítéséhez szükséges alkalmazáskomponenseket. Azt is kijelöli, milyen úton lehet minimumra szorítani az alkalmazási eset esetleges hibáiból és buktatóiból adódó kockázatokat. 

 

A blokklánc új üzleti modellt teremt, és átalakítja a vállalatok működését a tranzakciófeldolgozás új engedélyezési modelljével. Sok blokklánc-megoldás azonban nehezen jut el az azonosított potenciális alkalmazási esettől az éles használatra kész alkalmazásig. 

 

Az új szolgáltatás a vállalati blokklánc-fejlesztés e gyenge pontját veszi célba azzal, hogy független elemzést végző és tanácsot adó blokklánc-szakértőket kapcsol be a folyamatba. Az ügyfelek pártatlan külső szakértelem bevonásával vizsgáltathatják meg blokklánc-alkalmazási eseteiket, azon belül az általános architektúrát, az üzleti és jogi kontextust a potenciális kockázatok azonosítása, sőt akár a blokklánc-kód ellenőrzése céljából. A Fujitsuval folytatott együttműködés az elakadt blokklánc-projektek új kód segítségével történő újraindítására is lehetőséget biztosít.

 

„A közös alkotás, a ‘co-creation’ a Fujitsu génjeibe van kódolva. Az ügyfelekkel szorosan együttműködve azonosítjuk az egyes blokklánc-alkalmazási esetek hibáit, buktatóit és potenciális kockázatait. Taktikai és stratégiai iránymutatással segítünk mérsékelni az általános kockázatot és felkészíteni a tervet a gyakorlati megvalósításra. Ügyfelünk így abban a biztos tudatban léphet tovább, hogy a blokklánc-megoldás sikeresen átesett a kritikus életképességi és megbízhatósági teszteken. A megszabott követelményeket nem teljesítő blokklánc-alkalmazási eseteket korai szakaszban leállíthatja, megelőzve a folytatással óhatatlanul együtt járó idő- és pénzpazarlást, vagy a Fujitsu mélyreható blokklánc-szakértelmére támaszkodva újragondolhatja őket” – mutatott rá Frederik de Breuck, a Fujitsu blokklánc-innovációs központjának vezetője. 

 

A Fujitsu blokklánc-innovációs központja

Az új „360 Degree Blockchain Use Case Deep-Dive” szolgáltatást a Fujitsu 2018 tavaszán megnyitott brüsszeli blokklánc-innovációs központja nyújtja. A szolgáltatást kiegészítő blokklánc-termékfejlesztési keretrendszerrel mindössze öt nap alatt kidolgozható a termék prototípusa (Minimum Viable Product, MVP). A brüsszeli létesítmény is mutatja milyen elkötelezetten támogatja a Fujitsu a blokkláncot és más elosztott főkönyvi technológiákat, amelyek forradalmasítják a fogyasztók és a vállalatok közötti adásvételt, árucserét, és alapjaiban átformálják a szervezetek üzleti és működési modelljét. A Fujitsu a pénzügyi szolgáltatásokon túlmutató blokklánc-megoldások fejlesztésére törekszik. A pénzügyi szolgáltatások területén a blokklánc-technológia már széles körben módosította az üzleti modelleket, és a jövőben az informatikai rendszerek és sok más iparág új architektúrájaként is értékes lehetőségeket kínál. 

 

A Fujitsu blokklánc-tesztelő szolgáltatásainak kínálata

A Fujitsu blokklánc-tesztelő szolgáltatásai négy szakaszból állnak: workshop, értékelés, jelentéskészítés és bemutatás. A szakaszok mindegyikét agilis projektmenedzsment technikák támogatják. Az induló workshop keretében kerül sor az egyes potenciális alkalmazási esetek részletes vizsgálatára. A konzulens megismeri az ügyfél üzleti kihívásait és azok összefüggését a szervezet általános stratégiájával. Ezt követi a kutatási és értékelési szakasz, ahol a szakértők alaposan megvizsgálják a potenciális megoldást, az üzleti és alkalmazásarchitektúrától kezdve a smart contract és a frontend-kódig. Ez az ellenőrzés jellemzően mintegy öt napot vesz igénybe. 

 

Az értékelés eredményeit a szakértők vezetői jelentésben foglalják össze, amely vázlatos tervet és méretezési javaslatot tartalmaz az alkalmazási esethez. A munka során a Fujitsu blokklánc-projektek százaiban szerzett tapasztalatait hasznosítva azonosítja a gyakori buktatókat, amelyekre megoldásokat is kínál. Az utolsó szakaszban a Fujitsu bemutatja a jelentést az ügyfélnek, és az egyes szempontok teljes körű elemzésén túl javaslatokat és részletes következő lépéseket is meghatároz a biztonságos továbbhaladáshoz. 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu „360 Degree Blockchain Use Case Deep-Dive” szolgáltatása már jelenleg is elérhető az EMEIA-régióban, 14 900 euró induló áron, amely az alkalmazási eset komplexitásától függően változik. A szolgáltatás az adott ország értékesítési szervezetétől vagy a emeia.blockchaincenter@ts.fujitsu.com e-mail címen rendelhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05