Áttörő újítások jönnek az AI, az IoT és a mobil felhasználói felület területén

forrás: Prím Online, 2018. november 9. 17:20

A Samsung Electronics a 2018-as fejlesztői konferenciáján jelentős, új fejlesztői eszközöket mutatott be a Bixby és a SmartThings platformokhoz, valamint a még kiemelkedőbb felhasználói élmény érdekében elérhetővé tette a One UI és az Infinity Flex Display dizájnt. 

Azért, hogy a csatlakoztatott életmód valóban a hétköznapjaink részévé váljon, a Samsung még egyszerűbbé teszi a fejlesztők és a partnerek számára, hogy az összekapcsolhatóság élményét világszerte készülékek millióiba építsék be.

 

„Jelentős előrelépést értünk el a mesterséges intelligencia és az IoT terén, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a csatlakoztatott életről alkotott elképzeléseink valósággá váljanak – mondta el DJ Koh, a Samsung Electronics elnöke, az IT és mobilkommunikációs üzletág vezérigazgatója. Az az előrelépés, amit a Bixby és a SmartThings fejlesztése során elértünk, egy teljesen új fejezetet nyit, amelyben bizonyos mértékben már a harmadik fél termékei és szolgáltatási is integrálhatóak a mesterséges intelligencia és IoT platformjainkba. Az összehajtható kijelzőnk pedig egy egészen újszerű mobilos élmény alapjául szolgál majd. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezen az új platformon is együtt dolgozhatunk a fejlesztőkkel, ezáltal értéket teremthetünk a felhasználóink számára. Alig várjuk, hogy lássuk, a technológia és a hozzá kapcsolódó együttműködések milyen új utakra vezetnek minket.” 

 

Bővíthető intelligens platform építése 

A Bixby a kezdetekben egy intelligens interfészként működött, amely a telefonnal való kapcsolat egy praktikus, hangalapú formáját jelentette. A Samsung mára egy bővíthető intelligens platformmá fejlesztette a felületet, amely támogatja a felhasználók életében szerepet játszó különféle termékeket és szolgáltatásokat. A 2018-as fejlesztői konferencián a vállalat új megoldásokat tett elérhetővé a fejlesztők számára, hogy egy sokkal kommunikatívabb, személyre szabhatóbb és még hasznosabb intelligens asszisztenst kínálhassanak a felhasználóknak. 

 

Annak érdekében, hogy a fejlesztők még könnyebben bővíthessék a Bixby-alapú szolgáltatásokat, a Samsung bemutatta a Bixby Fejlesztői Stúdiót. Az eszközkészlet segítségével új távlatok nyílnak meg a fejlesztők és a partnerek számára, hogy még intelligensebb alkalmazásokat és eszközöket fejlesszenek. Éppen ezért mostantól egyszerűen hozhatnak létre Bixby Kapszulákat, azaz kifejezetten a Bixbyhez tervezett funkciókat és szolgáltatásokat, amelyeket a Bixby Piactéren aztán hozzáférhetővé tehetnek a felhasználók számára. A Bixby platform lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a kapszuláikat könnyedén a mobiltelefonokból, televíziókból, háztartási berendezésekből és egyéb termékekből álló Samsung ökoszisztémához igazítsák.

 

A Bixby szolgáltatás bővítésének részeként a Samsung az elkövetkezendő hónapokban öt új, brit angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven teszi elérhetővé a Bixbyt. 

 

 

Csatlakoztatott életmód mindenkinek

A Samsung csatlakoztatott mindennapokról alkotott víziója egy egyetlen platformon egyesített, növekvő számú összekapcsolt eszközt magában foglaló, nyílt IoT ökoszisztémán alapszik. A már több mint 200 piacon jelenlévő SmartThings alkalmazás az IoT megoldásokat az okosotthonon túl az autóban, az irodában és ezek között félúton is elérhetővé teszi.

 

A Samsung kibővített eszköztárral rendelkező, átalakított SmartThings Fejlesztői Munkafelületén a fejlesztők még gyorsabban és könnyebben összeköthetik a termékeiket és a szolgáltatásaikat a SmartThings platformmal. Az új eszközkészlet olyan alkalmazásokat foglal magában, mint a SmartThings Cloud Connector, SmartThings Device Kit és a SmartThings Hub Connector. A fejlesztők könnyen építhetnek az új platformra, valamint Zihbee és Z-Wave eszközeiket is egyszerűen integrálhatják. 

 

A továbbfejlesztett Works with SmartThings (WWST) tanúsítványprogram pedig közvetlen összeköttetést biztosít a fejlesztők számára a SmartThings szakértőihez és eszköztárához. A WWST biztosítja az eszközök és szolgáltatások platformra optimalizálását, így a felhasználók számára a lehető legjobb élményt kínálja majd.

 

 

Újragondolt kezelői felület, innovatív kijelző

A Samsung bemutatta az új, intuitív interfész dizájnt is, amelynek neve One UI. A letisztult, könnyen átlátható kialakítás a legfontosabb tartalmakat a kijelző alsó felén jeleníti meg, hogy azokhoz egy kézzel is könnyedén hozzáférhessünk. Az újragondolt felület minden zavaró tényezőt megszüntetve lehetővé teszi, hogy a felhasználók még gyorsabban és fókuszáltabban végezhessék teendőiket a telefonon.

 

 

A Samsung továbbra is a kategóriában meghatározónak számító formaterv és a kijelzőkhöz kapcsolódó innovációk örökségére épít, amely kikövezte a hajlítható okostelefonhoz vezető utat. Az Infinity Flex Display a One UI-val új, eddig soha nem tapasztalt telefonhasználati élményt hoz el, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy olyan dolgokat vigyenek véghez, amelyeket a hagyományos okostelefonokkal eddig nem volt lehetséges. A felhasználók mostantól mindkét világból a legjobbat kapják: egy kompakt okostelefont, amelyet kihajtva nagyméretű kijelzővé válik, hogy egyszerre akár több feladatot is végezhessünk és kényelmesen kezelhessük a tartalmainkat. Az eszköz kihajtásával zökkenőmentesen válthatunk a kisebb kijelzőről a nagyobbra, amelyen egyszerre már akár három alkalmazás is futtatható, így a felhasználók böngészhetnek, tartalmakat tekinthetnek meg, kapcsolódhatnak az internethez és több feladatot is végezhetnek egyszerre anélkül, hogy valamelyik tevékenységet meg kellene szakítaniuk.

 

 

Mivel az Infinity Flex Display egy új generációs felület, a Samsung közös gondolkodásra hívja a fejlesztőket, hogy már a kezdetektől fogva részt vegyenek ebben a folyamatban. Együttműködve a Google és az Android fejlesztőcsapatával, a Samsung maximalizálni kívánja az új kialakításban rejlő lehetőségeket, hogy egy optimalizált felhasználói élményt biztosíthasson az összehajtható okostelefonokon.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05