Idén két Főállású Angyalt is hirdetett a Vodafone Alapítvány

forrás: Prím Online, 2019. január 11. 15:04

Két új Vodafone Főállású Angyal kezdi meg munkáját 2019-ben. Tóth-Berhát Katalin az endometriózissal kapcsolatos felvilágosításon fog dolgozni, Trexler Erik pedig a fogyatékkal élők társadalmi integrációját segíti mobiltechnológiai eszközök bevonásával. A két Főállású Angyal egy éven keresztül havi bruttó 400.000 Ft fizetést kap munkájáért.

Rendkívül színvonalas pályázatok érkeztek a 2019-es Vodafone Főállású Angyal Pályázatra, így a zsűri az eredetileg tervezett egy helyett két nyertest választott. Tóth-Berhát Katalin és Trexler Erik projektjének fókuszában az ismeretterjesztés mellett a segítségnyújtás és a közjó szolgálata áll – a mobiltechnológia lehetőségeinek felhasználásával.

 

Fókuszban a női egészség

Tóth-Berhát Katalin az endometriózissal küzdő nők támogatását és a betegség széles körű megismertetését tűzte ki tevékenysége céljául. Az endometriózissal hazánkban több mint 200.000 nő küzd, mégis kevesen tudnak a betegség létezéséről. Az endometriózis a meddőség egyik vezető oka, a megkésett diagnózis a női szervek roncsolódása mellett más szervek károsodását is eredményezheti. Tóth-Berhát Katalin személyes érintettsége okán kezdett el foglalkozni a betegséggel és döntött úgy, hogy szeretne a hasonló helyzetben lévő nőkön segíteni.

 

„Több évnyi küzdelem után a saját példámon tapasztaltam meg, hogy az endometriózis korai felismerése mennyire fontos” – nyilatkozta. – „Főállású Angyalként szeretnék tenni azért, hogy a fiatal nők tisztában legyenek a betegséggel, ne tartson évekig, amíg felismerik és megfelelő ellátásban részesüljenek. Így elkerülhetőek a súlyos, életminőséget romboló műtétek és a meddőség.” 

 

Katalin egy új, speciális mobilalkalmazás népszerűsítésével szeretné elérni, hogy az érintett nők korai stádiumban felismerjék az endometriózist. Az alkalmazás egy komplex menstruációs naptár, amely az alapvető funkciókon kívül a ciklus során észlelt tüneteket elemzi. Ha a tünetek valamilyen női betegségre utalnak, jelez a felhasználónak. Az applikáció bevezetése mellett ismeretterjesztő előadásokkal, anyagokkal és kommunikációs kampánnyal is szeretné felhívni a figyelmet a betegségre.

 

Katalint munkája során a Vodafone Alapítvány mellett az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítványt támogatja szakmailag, velük szoros együttműködésben végzi tevékenységét.

 

Mozgáskorlátozottként a fogyatékkal élőkért

Trexler Erik Főállású Angyalként megmutatja, hogy a mobiltechnológiai eszközök milyen hatékonyan segíthetik a súlyos mozgássérült személyek mindennapjait, kommunikációját. Erik születése óta mozgáskorlátozottként él, így első kézből lát rá sorstársai helyzetére, problémáira. Programja részeként Erik olyan alkalmazást fejleszt, amely segíti az egészséges társadalom és a fogyatékkal élők kommunikációját. Az alkalmazás hasznos információkkal szolgál az érdeklődőknek, szakembereknek, valamint segítséget nyújt az érintetteknek és szüleiknek. Az év során Főállású Angyalként motivációs beszédek, érzékenyítő előadások és tréningek tartásával – online, Skype segítségével is –, blog indításával közelebb hozza egymáshoz a sérült embereket és a többségi társadalmat. 

 

„Érintettként tisztában vagyok azzal, milyen sokat jelent a támogatás, ezért döntöttem úgy, hogy szeretnék tudássommal, jelenlétemmel segíteni sorstársaimnak” – nyilatkozta Erik. – „Az, hogy valaki fogyatékkal él, nem jelenti azt, hogy nem tud boldog, sikeres életet élni. Az informatikai segítség mellett Főállású Angyalként ezt a szemléletet szeretném átadni a sérült gyerekeknek.”

 

Erik a Bliss Alapítvánnyal szoros együttműködésben dolgozik majd Főállású Angyalként. Az alapítvány adománygyűjtő kampányaiban is segítséget nyújt informatikai oldalról: a szervezet weboldalának újraszerkesztésével lehetővé teszi az azonnali adományozás lehetőségét mobileszközökön keresztül.

 

Négy angyal, négy jó ügy

A Vodafone Alapítvány a most kihirdetett Főállású Angyalok mellett korábban felkért további két Főállású Angyalt (egy Digitális Kórházi Angyalt és egy Digitális Iskola Angyalt), így 2019-ben összesen négy Főállású Angyal áll munkába. A Digitális Kórházi Angyal feladata tartós kórházi ellátásra szoruló gyermekek digitális eszközökkel való oktatása. A tisztséget 2019-ben Fábián Sára tölti be, aki az általa alapított Amigos a gyerekekért szervezettel karöltve végzi ezt a tevékenységet. A Digitális Iskola Angyal Váczi Dorottya digitálispedagógia-szakértő lett, aki a Vodafone Digitális Iskola Programjában résztvevő tanárok digitális edukációjához járul hozzá.

 

A Főállású Angyal kezdeményezés a Vodafone Alapítvány legismertebb és legnépszerűbb társadalmi projektje. Az alapítvány a kezdeményezés keretében immár tizedik éve nyújt anyagi támogatást olyan jótékonysági projektek megvalósítására, amelyek jobbá tehetik a világot. A nyertes jelentkező főállásban, versenyképes fizetésért dolgozhat a közjót szolgáló projektjén.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09