Megújul a Bookline oldala

forrás: Prím Online, 2019. március 26. 18:31

Március 26-tól a Bookline-ra látogatók egy vadonatúj, letisztult oldallal találkozhatnak. A tavaly rendkívül sikeres évet zárt márka a tavaszi megújulás mellett tette le a voksát: interaktív, vásárlóbarát elemekkel várja az olvasókat új, modern felületén.

A Bookline 2006-os berobbanása óta várja weboldalán a könyvbarátokat, olvasni szeretőket. Trenddiktáló személyiségével, olvasóbarát megoldásaival az egyik legkedveltebb magyar márkává vált, piacvezetővé nőtte ki magát a könyvpiacon. Az olvasói visszajelzések és a rendszeres márkakutatások alapján többször egyértelműen kiderült, hogy a felhasználók nemcsak szerették az eddigi felületet, de legszívesebben még hosszú évekig nem is változtattak volna rajta – hiszen ilyennek ismerték és szerették meg az elmúlt években. A cég 2019-ben mégis elérkezettnek látta az időt, hogy a folyamatos finomhangolások és apró változtatások után látványosan megújítsa a felületet, és több olyan újragondolt funkciót építsen be az oldalra, ami megkönnyíti a vásárlást és tovább növeli az ügyfélélményt. A sor nem teljes, de lássunk néhány funkciót, ami felhasználóbarát megoldásokat nyújt az olvasni szeretőknek.

 

A megújult kívánságlista funkció abban segít, hogy a kiszemelt könyveket ne kelljen újból és újból előkeresnünk, ide bepakolva mindig elérhető és látható lesz számunkra a kedvenc. Egyszerre több listát is létrehozhatunk, így akár külön alkalmakra is összeállíthatunk egy-egy menüt a kiszemelt olvasnivalókból: készíthetünk listát karácsonyra, szeretteink születésnapjára és egyéb örömteli pillanatokra. A könyveket különböző szempontok alapján listázhatjuk, kívánságainkat másokkal is megoszthatjuk és akár közösen is módosíthatjuk. Sőt, a rendszer szól nekünk, ha egy kívánságlistára került könyv éppen akcióba kerül és olcsóbban elérhető. A kiszemelt könyv termékoldalán pedig megjelennek a könyvhöz kapcsolódó egyéb tartalmak: így például a választott könyv e-könyv és hangoskönyv változata, a műhöz kapcsolódó cd-k, dvd-k és társaik, ha pedig sorozatról van szó, akkor a sorozat többi eleme.

 

 

Szerencsére a könyvkiadók elképesztő választékot biztosítanak, a Bookline oldalán is több mint 70 000 könyvcím érhető el. És bár a címszám lenyűgöző, ez pont nem könnyíti meg a választást. A választás megkönnyítésére, a vásárlókkal történő folyamatos párbeszéd elősegítésének érdekében a Bookline lehetőséget ad, hogy értékelést adjunk le az olvasott műről. Az olvasók megírhatják és csillagokkal jelezhetik véleményüket az adott könyvről, ezzel megkönnyítve a többiek számára a választást. A vélemények mostantól – ha a felhasználó hozzájárul – megjelennek egy személyre szabható profiloldalon. 

 

Rendelésünket a megújult Bookline oldalon lépésről lépésre követhetjük, és percre kész visszajelzést kapunk a csomagunk állapotáról; továbbá korábbi rendeléseinket is átlátható formában követhetjük vissza.

 

A Bookline tavaly rendkívül sikeres évet zárt, a 2016-ban fejlesztett Bookline Busszal 3 díjat is kiérdemelt az Év kereskedője versenyben. Nemcsak Az év kereskedője, de A legjobb multichannel fejlesztés kategória, sőt A legjobb ügyfélélmény kategóriában is az első helyet szerezte meg.

 

A Már egy perc olvasás is élmény elnevezésű, Örkény Egyperceseket bemutató kampány az Aranypenge megmérettetésen ezüst pengét nyert innovatív platformválasztás kategóriában, bronz pengét a filmes megoldások kategóriában és shortlistes lett integrált kategóriában, sőt besöpörte a Prizma kreatív PR díj Ezüst díját is.

 

A KPMG kutatásában a Bookline a Legjobb ügyfélélmény kategóriában ezüst helyezett lett, a tavaly nyitott Bookline Móricz könyvesbolt pedig máris megszerezte Az év kutyabarát helye minősítést. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05