Üzleti angyal csúcstalálkozót tartanak ma Budapesten

forrás: Prím Online, 2019. május 29. 11:00

A mai napon véget ér a Duna Régióra kiterjedő, nemzetközi szinten mintegy 160, hazánkban 23 csapat vállalkozásindítását elősegítő ACCELERATOR projekt. Az elmúlt 2,5 évben 8 országban a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szakmai vezetésével megvalósult nemzetközi inkubációs program egy kétnapos konferencia keretében zárul. A záróesemény szakmai szervezője a Magyar Üzleti Angyal Egyesület. A HUNBAN Angel Investment Day 2019 keretében többek között Peter Cowley, a több mint 150 tagszervezetet tömörítő European Business Angel Network (EBAN) elnöke is előadást tart.

A kedden kezdődő, két napos csúcs Budapest két pontján, a BRKLYN-ban és az Akváriumban kerül megrendezésre, a programkínálatra közel 200 résztvevő regisztrált előzetesen. A rendezvény az ACCELERATOR projekt záróeseménye mellett idén a Hungarian Business Angel Network (HUNBAN) által szervezett HUNBAN Angel Investment Day programsorozatát is magában foglalja. Az akcelerátorkörökhöz szorosan kapcsolódik a befektetői oldal: az induló kis- és középvállalkozások egyre gyakrabban vesznek igénybe a hazai piacon anyagi forrást, valamint szakmai mentorálást és a kapcsolatépítésben nyújtott segítséget az angyalbefektetőktől. Az előadássorozat az üzleti angyalok tevékenységébe enged betekintést: többek között Peter Cowley, a European Business Angel Network (EBAN) elnöke, Károlyi Antal, a Hungarian Business Angel Network (HUNBAN) elnöke és Balogh Péter, az angyalbefektetésekkel foglalkozó Baconsult alapítója is előadást tartanak ma.

 

„Egy ország gazdaságát akkor nevezhetjük innovatívnak, ha a piacon minél több ígéretes, előremutató tevékenységű startup, kis- és középvállalkozás szerepel. Abban, hogy ez hazánkban is megvalósuljon, fontos szerepet élveznek az üzleti angyalok, akik figyelik a menedzsment működését és tőkéjükkel, tanácsaikkal, illetve szakmai kapcsolataikkal segítik a vállalkozást” – mondta el Károlyi Antal, a HUNBAN elnöke.

 

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szakmai vezetésével zajló ACCELERATOR projekt a Duna Régió 8 országának startupjait, korai fázisban lévő vállalkozásait vagy vállalkozóit célozta. A programba került vállalkozások széleskörű mentorálást kaptak olyan területeken, mint a szellemi tulajdon, az üzleti tervezés, a piackutatás, a vállalkozásindítással kapcsolatos jogi kérdések és a marketing. Egy év alatt két hazai akcelerátorkör zajlott le a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében, ezeket összesen 23 csapat teljesítette sikeresen. A konferencián mind résztvevő startupok, mind mentorok, mind a környező országok akcelerátorprogramjainak képviselői megoszthatják tapasztalataikat.

 

„Az ACCELERATOR program keretében megteremtettük a nemzetközi kapcsolatrendszerünk alapjait, kiváló partnerekkel dolgoztunk együtt az elmúlt 2,5 évben. A programnak köszönhetően a Duna Régió országaiban, illetve a német nyelvterületen olyan partnereket találtunk, akik együttműködő partnereink lesznek a hamarosan többszázas nagyságrendű portfóliónk nemzetközi építésében. Ezen célok mellett nagy örömünkre szolgál, hogy ennyire sokoldalú mezőny alakult ki az ACCELERATOR projekt hazai pilotjának keretén belül: a programot teljesítő formálódó csapatok és kész vállalkozások között találunk olyat, amelyik ma már érett a szintugrásra. Látjuk, hogy mentorálásunk révén ezek a vállalkozások közelebb kerültek a céljaikhoz” – nyilatkozta Török József, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. üzletfejlesztési és startup igazgatója, a program szakmai vezetője.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05