Taroltak a Huawei hordozható okoseszközei 2019 első negyedévében

forrás: Prím Online, 2019. június 13. 11:08

Megnégyszerezte hordozható okoseszköz-eladását a Huawei. Az IDC piackutató intézet legfrissebb jelentése szerint a vállalat 2018 első negyedévéhez képest 282,2 százalékos éves növekedést tudhat magáénak. A Huawei ezzel az eredménnyel megelőzte legnagyobb amerikai és kínai versenytársa első negyedéves eladásait is, jelenleg pedig a harmadik legnagyobb hordozható okoseszköz-gyártó a piacon. Az IDC szerint a Huawei kiemelkedő növekedését zászlóshajó termékei értékesítési sikerének is köszönheti. 

2019 első negyedévében több mint négyszer annyi hordozható okoseszközt szállított le a Huawei, mint az előző év ugyanezen időszakában – számol be legújabb jelentésében az IDC. A piackutató intézet adatai szerint a vállalat jelentősen uralta a 2019 első negyedévét, hiszen amellett, hogy ebben a termékcsoportban világszerte mintegy megnégyszerezte eladásait és mintegy 5 millió hordozható okoseszközt szállított le, piaci részesedését is képes volt megduplázni, 4,1 százalékról 10-re növelve mutatóját. Ezzel az eredménnyel a Huawei magasan felülmúlja legnagyobb amerikai (49,5 százalék), valamint kínai (68,2 százalék) versenytársának éves növekedési ütemét a hordható okoseszközök szegmensében. A vállalat piaci részesedését tekintve ezen a területen 10 százalékos eredménnyel a harmadik legjobb helyen szerepel. 

 

Az IDC szerint a Huawei sikere elsősorban zászlóshajó-készülékei eladásainak köszönhető, ugyanis a hordozható okoseszközök vásárlása szorosan kapcsolódik a vállalat legújabb okostelefonjai iránti kereslethez. A Huawei idén márciusban mutatta be népszerű P30 mobil szériáját, továbbá Watch GT sportóráját és a felhasználók egészségi állapotát monitorozó okoskarkötőjét, a Huawei Band 3-at.

 

A vállalat egyre nagyobb teret követel magának a piacon, árbevétele 2019 első három hónapjában elérte a 179,7 milliárd jüant, amely 39 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A Huawei nettó profitrátája idén az első negyedévben nyolc százalék volt, ami enyhe növekedést jelent 2018 első negyedévéhez viszonyítva.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05