Rekord látogatószám volt a Soundon

forrás: Prím Online, 2019. július 10. 08:59

Rekord látogatószámmal zárt Európa legmenőbb vízparti fesztiválja. A Balaton Soundon 172 ezren voltak és a szombati napon ki kellett tenni a „megtelt” táblát is.

„A nemzetközi fesztiválpalettán a Balaton Sound mindig is egyedi helyet foglalt el, kiemelkedő szolgáltatásaival, vízparti és vízre épült helyszíneivel és sztárfelhozatalával. Az idei Soundon azonban rádobtunk egy lapáttal, így még erősebb lett a VIP életérzés a fesztiválon” - mondta Fülöp Zoltán főszervező. Az idén négy VIP helyszín is várta a látogatókat, hol egy vintage cirkuszt, egy trópusi dzsungelt, vagy akár egy francia riviérát megidézve, nem beszélve az új Dreher Aréna VIP helyszínéről.

 

Nagy sikerrel debütált a fesztivál vadonatúj helyszíne a The Club, ahol jól érzékelhető volt az underground elektronikus zene reneszánsza- folytatta az újdonságokkal kapcsolatban Lobenwein Norbert a másik alapító-főszervező. A Balaton fövenystrandján végighúzódó teraszos helyszínen naplementétől napkeltéig folyamatos volt a teltház. Marco Carola, Matador és Hernan Cattaneo szettjein kicsordult a tömeg a közel 1500 fős ibizai hangulatot megidéző klubból.

 

Az elektronikus zenei szcéna legnagyobbjai mellett idén nagy arányban képviseltették magukat az „urban music” előadói, a látogatók nagy örömére, akik Future, Denzel Curry vagy a Designer fellépésén hatalmasat buliztak

 

Az Elrow idén ismét elhozta világszínvonalú színpompás audiovizuális kavalkádját. Az óriás bábokkal, artistákkal és gólyalábasokkal színesített programban teltházzal mutatkozott be a berlini techno fenomén Paul Kalkbrenner és a belga underground ikonikus alakja, Claptone is. A tavaly megújult Nagyszínpadra speciális élő showval érkezett az amerikai The Chainsmokers duo, de a pálmát a Z generációt is a rendezvényre szólító Marshmello vitte el.

 

 

A fenntarthatóság és a környezettel való harmonikus együttélés a Balaton Sound számára alapvető célkitűzés. A környezettudatos programok részeként például az idén a fesztivál szervezői egy faültetési programot indítottak, melynek keretében Zamárdi minden évben 10 fát kap a Balaton Soundtól. Az idei faültetésen - hazai sztárok mellett - Armin van Buuren is részt vett.

 

Egy élhetőbb bolygóért kampányolt a CauseArt Platform kampánynagykövete, a Zamárdiban idén is fellépő The Chainsmokers DJ duó a Balaton Sound támogatásával. A Sound visszatérő fellépői, Andrew Taggart és Alex Pall másodszor állt a CauseArt Platform mellé. Tavaly az értő olvasásért kampányoltak idén a fenntartható fejlődés fontosságára hívják fel a figyelmet.

 

A tavalyi sikerekre való tekintettel idén is folytatódott a biztonságos fesztiválozást megcélzó Safety First program. A szervezők a tavalyihoz képest idén kétszer annyi, közel 80 önkéntest vontak be, akik között több külföldi is volt, ezáltal hozzájárulva a külföldi fesztiválozók biztonságérzetéhez. Az önkéntesek az összes felmerülő helyzetben – így egészségügyi vagy lelki problémák – esetén sikeresen helytálltak, ezáltal segítve a fesztiválozók biztonságát.

 

Az idei újítások közé tartozott továbbá a Balaton Sound applikáción belül létrehozott új funkció, a SoundWatch, amelynek segítségével a fesztiválozók a térképen láthatták, hogy hol található a hozzájuk legközelebbi Safety First pont. Amennyiben pedig nem tudták felkeresni a Safety First pontok valamelyikét, közvetlenül is segítséget kérhettek a SoundWatch-on belül akár hívással, akár üzenetben. A SoundWatch-ot sok fesztiválozó vette igénybe, akik különféle eseteket jelentettek be az applikáción keresztül, a lábsérülésektől kezdve rongálásos esetekig, amellyel nagy mértékben segítették az egészségügyi és biztonsági szolgálatok munkáját.

 

Még alig ért véget az idei, de a naptárba már be lehet írni, hogy 2020. július 8-tól 12-ig irány Zamárdi! 

Kulcsszavak: fesztivál Balaton Sound

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09