Nem vettek fel? Szerezz addig is versenyképes programozói tudást!

forrás: Prím Online, 2019. július 26. 13:10

A Braining Hub a most induló Java és webfejlesztő képzései után segít elhelyezkedni, és támogatja a diákok piacképes alkalmazásainak a kifejlesztését. A féléves tanfolyam során az iparág vezető vállalatainál – Lufthansa és Hewlett Packard – dolgozó oktatóktól olyan naprakész, releváns tudásra tehetnek szert, melyhez az egyetemeken akár öt évet is várni kell.

Az egyetemen a hallgatók fele csak a kettesre megy, hogy letudja végre a tárgyat, a tanterv pedig kötött, merev – mondja Czirják Zoltán Java-oktató, aki a Braining Hub programozó iskola mellett egyébként a BME-n is tanított, így jó rálátása van mindkét rendszerre. Hozzáteszi: az egyetemen a tananyag sokszor elavult, gyakorlatban ritkán követi az adott technológia fejlődését. Nem mellesleg, egy programnyelvre, például a Java-ra csak fél év, azaz 28 tantermi óra jut, ami korántsem elég. 

 

A Braining Hubnál mindez másként működik: a hat hónapos, 350 órás Junior Java képzés intenzív, kis létszámú, az oktatók pedig az iparág vezető vállalatainál dolgoznak főállásban. Így a Java alapverziója mellett – ameddig a felsőoktatásban a BA végéig szokás eljutni – itt a vállalati verziót is tanítják a hallgatóknak, ami az egyetemen már egyébként a mesterképzés része. Tehát rengeteg matekos és egyéb elméleti tárgy mellett a felsőoktatásban minimum öt év alatt jutnának el arra a programozói szintre a népszerű Java nyelvből, mint a Braining Hub féléves Junior képzésén.

 

 

Tanulni a legnagyobbaktól – Lufthansa és Hewlett Packard

A Braining Hub oktatója hozzáteszi: a nagyvállalati környezetben megszokott valós projekteken dolgoznak – például az általa hozott lufthansás példák. A nagy nevek bizalma a Braining Hubban ugyancsak beszédes: tavasszal a Hewlett Packard Enterprise-zal kötöttek képzési szerződést. De az ilyen környezetben fontos tudást, a csapatmunka vagy a közös projektek működésének megismerése is része a képzésnek, amely skilleket a felsőoktatásban tanultak közül sokan csak gyakornokként, vagy első munkahelyükön kapják meg. 

 

Az egyhónapos alapozó képzéseken sok minden kiderül

Pongrácz Bence és Bódi Dániel éppen ezen a héten teszik le a záróvizsgát a féléves Junior Java képzés után. Mivel a Braining Hub folyamatosan fejleszti a képzéseit, így nekik már volt lehetőségük a Junior képzés előtt egy tízalkalmas – egyhónapos – Java Starter képzést is elvégezniük. A Java Starter Course és a Webfejlesztés Alapjai alapozó képzésekre egyébként a Braining Hub a felvételi ponthatárok kihirdetéséhez igazodva augusztus 5-ig jelentős kedvezménnyel hirdetett felvételt.

 

Java Starter kurzustól a saját alkalmazásokig

A Starter elvégzése után nem volt kérdés, hogy a Junior képzéssel folytatják; ennek kapcsán mindketten dicsérték a segítőkész, összetartó közösséget és a tanáraik hozzáállását. „A hallgatók tanulni akarnak, az oktatók pedig tanítani. Ez új élmény volt” – mondja Bence, aki fontosnak tartotta, hogy támogatásért élőben és online is bármikor fordulhattak az oktatókhoz, de egymást is sokat segítették.

 

Dániel azt emeli ki, hogy munka mellett is el tudta végezni mind a Starter, mind a Junior képzéseket, mert a Braining Hub munkaidő utánra időzíti a képzéseit. Mint mondja, néha fárasztó volt, de egy programnyelv nulláról való megtanulásáért fél év nem nagy ár. Főleg, hogy a Braining Hub még első munkahelyükön elhelyezkedni is segít a hallgatóknak – teszi hozzá –, ami sokszor a legnehezebb lépés.

 

Segítség a saját projektek megvalósításában

De nem csak a munkakeresésben tud még segíteni a Braining Hub-os közösség – teszi hozzá Czirják Zoltán oktató. Olykor a hallgatók saját ötleteiből lesznek az órai projektek, az elektromos autós honlaptól az online kaszinóig sok minden született így; s nem egy projekt közülük később piaci alapon is megállhatja a helyét, ezeket is támogatják. A programozás nem varázslat - de minden a Java Starter vagy a Webfejlesztés alapjai képzéssel kezdődik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05