A V4 Future Sports Festival döntőjének mezőnye

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 10. 16:04

Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), Fortnite, Gran Turismo, FIFA, NBA2k20, Tekken - különféle játékokban mérhetik össze erejüket a több mint 110 millió forint összdíjazású tornán az e-sport világ profi és amatőr szereplői.  A szeptember 21-22. között a budapesti Hungexpón megrendezett eseményen az izgalmas kiállítások mellett VR-állomások, szimulátorok, és youtuber színpad várja az érdeklődőket.   

A Budapesti V4 Future Sports Festival helyszíni döntőire az online selejtezőkön keresztül lehetett kijutni, melyek Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon párhuzamosan zajlottak az elmúlt hetekben. Az idei Counter Strike: Global Offensive küzdelmei során a négy meghívott csapat, a címvédő Mousesports, a tavalyi ezüstérmes Virtus.pro, illetve a két korábban Major tornát nyert csapat, a Made in Brazil (MiBR) és a Ninjas in Pyjamas (Nip) csapata mellett a hazai selejtezők során remek teljesítménnyel előrukkoló Gamerzone csapatáért izgulhatunk a helyszínen. Az együttes több neves csapatot utasított maga mögé a hazai selejtezők során, így ők küzdhetnek meg a cseh EZ4ME, a lengyel Adwokacik, illetve az európai selejtezőkről bejutott Tricked csapatai mellett a V4FSF CS:GO versenyén a 300.000 eurós összdíjazásért.
 
 
A budapesti sajtótájékoztató keretein belül lezajlott sorsolás során a csapatok két csoportba kerültek. A csoportmérkőzések stúdióból zajlanak, a nyolc csapatból hat jut majd tovább a V4 Future Sports Festival nagyszínpadára, ahol több ezres szurkolótábor előtt kell bizonyítaniuk rátermettségüket.  A V4 Sports Festival CS:GO döntőseinek csoportbeosztása
 
A Csoport          B Csoport
Mousesports      MiBR
Virtus.pro          NiP
Tricked              Adwokacik
EZ4ME              Gamerzone
 
A CS:GO mellett a másik kiemelt játék, a világszerte közel 140 millió felhasználóval rendelkező Fortnite csapatai is kiemelt díjazásért küzdenek hiszen két versenyen, összesen 30.000 eurón és az óriási dicsőségen osztozhatnak a döntő mérkőzések után. Újdonság, hogy az idei évben a szervezők a profi játékosok mellett a helyszínen nevező amatőr versenyzőket is kiemelt díjazásban részesítik, akik számos népszerű sportszimulátorral (Tekken7, FIFA, NBA, valamint autóverseny játékok) küzdhetnek a 20 000 euró összdíjazású versenyeken. 
 
A mérkőzések mellett V4 Future Sports Conference szakmai konferencia, valamint a gaming ipari újdonságainak és szolgáltatásainak bemutatóhelyéül szolgáló Gaming Aréna aktivitásai színesítik a programot. A látogatók személyesen ismerkedhetnek meg a legkorszerűbb e-sport megoldásokkal, legfrissebb hardver- és szoftverújdonságokkal, találkozhatnak a régió legjobb egyéni játékosaival és sztárcsapataival, valamint lehetőségük lesz kipróbálni a legújabb játékokat és technológiai megoldásokat. A rendezvényre való belépés ingyenes. Bővebben tájékozódni V4 Future Sports Festival hivatalos oldalán lehet: https://v4futuresports.eu 
 
Kulcsszavak: e-sport

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05