Harmadik alkalommal is megrendezik a régió legnagyobb startup eseményét Budapesten

forrás: Prím Online, 2019. október 14. 13:55

Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Regional Startup and Innovation Day-t november 7-én a Szépművészeti Múzeumban, amely nem csak Magyarország, de a régió egyik legnívósabb startup networking eseménye is egyben. Tavalyihoz képest, a résztvevők új programelemekre és még több nemzetközi viszonylatban is elismert partnerre számíthatnak a rendezvényen. 

Az elmúlt évek sikerei után a Hiventures idén ősszel is megrendezi a Közép-Kelet-Európai régió legnagyobb startup networking eseményét, amely minden alkalommal Budapestre vonja a startup világ érdeklődését. Az estét Marvin Liao, a 500 Startups partnere nyitja meg inspiráló előadásával. Marvin a 500 Startups San Francisco-i irodájának akcelerátor programját vezeti, korábban a Yahoo-nál töltött be vezetői pozíciót marketing, reklámstratégia, üzletfejlesztés és kereskedelem területeken. 

 

Az előadás után, az este egyik fénypontja, a Startup and Innovation Award of Hungary díjátadó következik, ahol négy kategóriában kapnak elismerést 2019 legkiemelkedőbb startupjai és startupperei. A legjobb feltörekvő és legígéretesebb startupok kiválasztásánál egy közel 30 fős, tőkebefektetőkből, mentorokból és akcelerátorokból álló szakmai zsűri hozza meg a döntést, az év alapítója díjról a Hiventures képviselői, míg az év női startuppere díjról a wmn.hu női portál olvasói döntenek közönségszavazással. A díjátadó szakmai támogatói a Microsoft, a Budapesti Értéktőzsde és a Vodafone lesznek, a legjobb női vállalkozó díját pedig D.Tóth Kriszta adja majd át a WMN nevében. 

 

Az este második felének meghatározó eleme a Get in the Ring! startup verseny régiós döntője lesz, amelynek idén a világ vezető gyógyszer-biotechnológiai vállalata, a Pfizer a fő támogatója, továbbá a döntő szakmai partnerei a Startup Campus globális startup inkubációs program és a közép-kelet európai régió legnagyobb startup adatbázisát fenntartó Rocketsheperd. A megmérkőző startuppereknek a vállalat kihívására kell innovatív megoldásokkal előállniuk és meggyőzniük a szakmai zsűrit ötletükről. A Pfizer elkötelezett támogatója az innovatív gondolkodásnak és cégen belül is nagy nyitottsággal fogadják az új ötleteket. Többek között ezért is szálltak be a régió egyik legnagyobb pitch versenyébe és határozták meg a fő irányt. A világ egyik legjelentősebb gyógyszerfejlesztője egyrészről az új gyógyszerek felfedezésének, másrészről a klinikai tesztek folyamatának és rendszerének forradalmasításában vár innovatív megoldásokat a csapatoktól. 

 

 

A Regional Startup and Innovation Day jó lehetőséget kínál a startupok és befektetők közötti kapcsolatépítésre, amelyet idén először a résztvevők szervezetten, befektetői speed dating keretein belül is megtehetnek. A körönként 15 perces 1-on-1 beszélgetésekben olyan nemzetközileg elismert cégek képviselői vesznek részt a hazai befektetők mellett, mint a 500 Startups, Speed Invest, Pioneers, Credo Ventures vagy az OTB Ventures. A startupoknak ezáltal jó alkalmuk nyílik a szakmai eszmecserére a világ legismertebb befektetőivel és akár megállapodásokkal is zárhatják az estét. 

 

A programok alatt a résztvevők a Hiventures portfólió cégeinek interaktív kiállítását is megtekinthetik, ahol megismerhetik, azokat az innovatív megoldásokat, amelyek hozzásegítették őket a tőkefinanszírozáshoz. Az este szakmai támogatásához továbbá az Ingram Micro és a KPMG is hozzájárul, a frissítőkről pedig a Red Bull gondoskodik. 

 

November 7-e több szempontból is különleges nap lesz a hazai startup ökoszisztéma számára, ugyanis nem csak a Szépművészeti Múzeum telik meg startupperekkel és befektetőkkel, de az egész nap eseménydús lesz. Aznap rendezik a Regional Startup and Innovation Day partnerrendezvényét, az Untold Stories Budapest konferenciát. Az esemény kizárólag meghívásos alapon működik és számos ismert előadó és startup lesz jelen. 

 

A jegyek limitált darabszámban még elérhetők a 2019-es Regional Startup and Innovation Day-re: https://rsid2019.eventbrite.com/ 

Az eseményről további részletek itt: www.rsid.hu

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05