Az LG és a Qualcomm közösen fejlesztik az autós felhasználói élményt

forrás: Prím Online, 2019. november 3. 13:15

Az LG Electronics (LG) és a Qualcomm Incorporated leányvállalata, a Qualcomm Technologies Inc. bejelentette, hogy közösen fejlesztik tovább a webOS Auto-t, az LG autókba tervezett infotainment rendszerét. A webOS Auto és a Qualcomm Snapdragon önműködőjármű-fejlesztési platformjának (ADP) erősségeit felhasználva a két vállalat célja, hogy még kényelmesebb autózást és magasabb szintű felhasználói élményt kínáljon a sofőrök és az utasok számára.

A Linux alapú LG webOS Auto platform az LG szakértelmére épít a következő generációs összekapcsolt járművek infotainment rendszerei terén. Az LG nemrégiben mutatta be a webOS második nyílt forráskódú verzióját, amely már járművekben használható funkciókat is kapott, így a fejlesztők maguk is kipróbálhatják a webOS Auto-ban is megtalálható néhány innovatív funkciót. A forráskód, valamint a kapcsolódó eszközök és útmutatók ingyenesen letölthetők a http://webosose.org weboldalon.

 

A Snapdragon ADP mesterségesintelligencia-funkciókkal támogatott piacvezető infotainment-megoldásokat kínál, a nagyfelbontású többkijelzős konfigurációkhoz fejlett grafikai funkciókat biztosít, és lehetővé teszi az ultra HD streaminget. A Snapdragon ADP átfogó hardveres és szoftveres környezetet nyújt a nagyteljesítményű és energiahatékony vezetőoldali utastér-platformok — beleértve az utastérben megtalálható kijelzők — gyors fejlesztéséhez.

 

A webOS Auto kereskedelmi célú továbbfejlesztése mellett az LG és a Qualcomm közösen dolgozik egy referenciaplatformon is, amelyet az LG januárban, a 2020-as CES-en mutat majd be.

 

 

„Nagyra értékeljük, hogy együttműködésünk a Qualcommal kiterjeszti a webOS Auto platform ökoszisztémáját, és a Qualcomm vadonatúj megoldásaival – mint az 5G hálózat vagy a multimédia — a felhasználók a szórakoztatás ugyanolyan élményét kapják majd az autóikban is, mint otthon” – mondta Dr. I.P. Park, az LG Electronics elnöke és technológiai vezetője. — „A webOS és a Snapdragon ADP együtt kiemelkedő teljesítményű, átfogó hardveres és szoftveres platformot kínál a jövő autós infotaiment rendszereihez.”

 

„Az LG és a Qualcomm Technologies jelenlegi együttműködése a két cég régóta fennálló és sikeres kapcsolatára épít. Ez az erős szinergia jól érezhető a következő generációs autós szoftverben” — mondta Jim Cathey, a Qu-alcomm Technologies szenior alelnöke és globális üzleti tevékenységének elnöke. — „Biztosak vagyunk abban, hogy a két vállalat tapasztalata és szakértelme az autóipari technológiák fejlesztése terén elősegíti, hogy olyan járműbe épített következő generációs felhasználói élményeket kínáljunk, amilyet a fogyasztók igényelnek.”

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05