A Fujitsu és az Ericsson gyorsabb vezeték nélküli csatlakozást tesznek lehetővé az Ipar 4.0 világában

forrás: Prím Online, 2019. november 5. 14:52

A gyártószektornak szánt vezeték nélküli csatlakozási megoldások létrehozását és gyorsítását célzó, új közös kezdeményezésükkel a Fujitsu és az Ericsson* segítenek kiaknázni az Ipar 4.0-ban rejlő értéket.

A két vállalat globális szándéknyilatkozatot írt alá az Ericsson vezeték nélküli csatlakozási szakértelmének és a Fujitsu rendszerintegráció, digitális szolgáltatások és gyártási folyamatok digitalizálása terén szerzett tapasztalatainak közös hasznosításáról.** Az együttműködés Skandináviában, Németországban és az USA-ban indul, és az Ericsson Industry Connect és az Ericsson Private Networks megoldásokra összpontosít.

 

A megállapodás célja az Ipar 4.0 projektek megtérülésének gyorsítása a tetszőleges típusú és mennyiségű hálózatperemi eszközzel működő okosgyárak létrehozásával. A megoldás a Fujitsu komplex, sokrétű infrastruktúrák integrálása terén szerzett páratlan szakértelmét ötvözi a dedikált és privát vezeték nélküli hálózatot nyújtó, kulcsrakész Ericsson Industry Connect megoldással, amelyet a felhasználó vállalat üzemeltet és felügyel. A kiterjedt ökoszisztéma által támogatott rendszer a bevált 4G mobiltechnológiára épül és 5G-re frissíthető.

 

„Egyedül a vezeték nélküli csatlakozás segíthet maradéktalanul kiaknázni az ipari digitalizációban rejlő lehetőségeket. Mobiltechnológiáinkat a Fujitsu rendszerintegrációs szakértelmével ötvözve megszüntethetjük a gyárakban a kábelrengeteget és segíthetünk beteljesíteni az Ipar 4.0 ígéretét” – mutatott rá Erik Joseffson, az Ericsson fejlett iparágakért felelős vezetője. 

 

„Az IoT és az 5G a hipercsatlakoztatott gyárak és ellátási láncok működését támogató, alapvető fontosságú technológiák. A gyártás valamennyi aspektusát a végfelhasználóhoz kapcsoló technológiák értékes felismerésekkel gazdagítják a globális ökoszisztémákat, és lehetővé teszik, hogy az így szerzett intelligenciát az értéklánc egészében hasznosítsák. A Fujitsu szerint így lehet új értéket és új piaci lehetőségeket teremteni a gyártóvállalatok számára. Az Ericsson vezeték nélküli hálózatok kiépítésében szerzett páratlan szakértelmét a Fujitsu egyedülálló ‘co-creation’ módszertanával ötvözve a vállalatok gördülékenyen előkészíthetik, megtervezhetik és megvalósíthatják a digitális átalakulást” – tette hozzá Jonas Brandén, a Fujitsu Sweden ügyvezető igazgatója. 

 

_____________

* Az Ericsson segítségével a kommunikációs szolgáltatók kiaknázhatják a csatlakozásban rejlő teljes értéket. Az ügyfeleket a digitalizáció ösztönzésében, a hatékonyság növelésében és az új árbevételi források felkutatásában segítő vállalat portfóliója hálózati megoldásokból, digitális szolgáltatásokból, menedzselt szolgáltatásokból és az új üzleti területek fejlődését támogató megoldásokból áll. Az Ericsson innovációi világszerte emberek milliárdjai számára tették elérhetővé a telefónia és a mobil szélessáv előnyeit. A vállalat részvényeit a Nasdaq Stockholm és Nasdaq New York értéktőzsdéken jegyzik. www.ericsson.com

** A szándéknyilatkozat tovább erősíti és Japánon kívül más országokra is kiterjeszti a Fujitsu és az Ericsson 2018 októberében megkötött stratégiai partnerkapcsolatát az 5G hálózati megoldások és kapcsolódó szolgáltatások terén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05