Győrben indult el a Huawei „1000 álom” projektje

forrás: Prím Online, 2019. november 29. 16:50

Győrben indította útjára legújabb társadalmi felelősségvállalási programját a Huawei Technologies Magyarországon. Az „1000 álom” elnevezésű program célja, hogy támogassa az infokommunikáció iránt érdeklődő fiatalokat. A program keretében oktatási anyagokat és okoseszközöket adományoz a vállalat a győri Széchenyi István Egyetemnek és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekosztályának. Az évente 3200 fekvőbeteg gyereket kezelő intézményben a tabletek a sajátos betegségükkel való együttélésre, állapotuk kezelésére vonatkozó internetes oktatóanyaghoz is hozzáférnek.

„A „TechforAll - 1000 álom” kezdeményezés ezer, az infokommunikáció iránt érdeklődő fiatal támogatását tűzte ki célul 16 közép-kelet európai országban, köztük Magyarországon. A program célja, hogy építse a jövő intelligens társadalmát, lehetőséget teremtsen a régió fiataljai számára a digitális tudás elérésére, illetve a digitális technológia előnyeinek megtapasztalására. Ezzel szeretnénk nyitni a fiatalok érdeklődését a valódi digitális képességek megszerzése felé” – foglalta össze William Wu Huawei Technologies Hungary igazgatója.

 

A vállalat az új társadalmi felelősségvállalási programot a régióban még tavasszal hirdette meg, amely során a következő öt évben mindegyik érintett országban összesen ezer könyvet adományoz egyetemi könyvtáraknak, illetve további ezer játékot ajánl fel a gyermekgyógyászat számára. 

 

 

Az itthon Győrben startolt „1000 álom” program keretében, a vállalat a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekgyógyászata számára biztosít 20 db Huawei Mediaped 3-as tabletet, amelyen már elérhetőek egyszerűbb játékok és korlátlan számban tölthetőek le további elektronikus oktató és szórakoztató programok, amelyek megkönnyítik a gyerekek, a szülők és a dolgozók gyógyulással és gyógyítással töltött idejét is. 

 

A kezdeményezés másik, idei támogatottja a győri Széchenyi István Egyetem mérnökképzése. Az egyetemmel 2016 óta van stratégiai együttműködése a Huawei Technologies-nak. A mostani adományozás keretében 200, az infokommunikációs szakma elsajátítását támogató – többek között felhőszámítástechnikáról, új programozási módszerekről szóló - e-könyvet, digitális szakirodalmat töltethetnek le az egyetem hallgatói. 

 

Az ünnepélyes átadón jelen volt Kara Ákos, győri országgyűlési képviselő, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház részéről Dr. Tamás László János főigazgató főorvos és Dr. Niederland Tamás a gyermekgyógyászati szakmacsoport vezető-helyettes főorvosa. A Széchenyi István Egyetem képviseletében pedig Dr. Horváth András, az egyetem rektorhelyettese.

 

 

Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron megyei 2. számú választókerület országgyűlési képviselője kiemelte, a digitalizáció elkerülhetetlen, s a Huawei Technologies Hungary már több éve, sokféle formában támogatja ebben többek közt a győri Széchenyi István Egyetemet. Így például az országos jelentőségű "Távközlési Világnap" támogatása, nagy teljesítményű számítógép adományozása, oktatók és kutatók kínai tanulmányútjának szervezése szerepel a vállalat eddigi palettáján.

 

Dr. Horváth András, a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese hozzátette: „Az értékes információkhoz, tartalmakhoz való hozzáférés mai is fizetős. A mostani "TechforAll - 1000 álom" program keretében a legkorszerűbb szakirodalmakhoz tudunk majd hozzáférni elsősorban a villamosmérnöki és informatikai képzési és kutatási tevékenységünkhöz. A felhő-szolgáltatások, a mesterséges intelligencia, az adatbiztonság, az intelligens adatelemzés és hasonló témakörökben a naprakész tájékozottság a legújabb elméleti eredmények és gyakorlati megoldások terén elengedhetetlen, viszont az igazán értékes információk elérése sokba kerül. Ezért a támogatásként kapott elektronikus szakkönyvek, szakfolyóirat-hozzáférések jelentősen segítik azt, hogy az infokommunikációs technikák terén a friss eredményeket ismerő és azokat kreatívan használni, illetve bővíteni képes fiatal mérnökök kerüljenek ki képzéseinkből.”

 

Dr. Niederland Tamás, a kórház gyermekgyógyászati szakmacsoportjának vezető helyettes főorvosa elmondta, évente 3200 fekvőbeteg gyereket látnak el az intézményben, 14 féle szakrendelés nyújt kezeléseket a kicsiknek. „Sok olyan betegségcsoport van gyerekeknél, mint amilyen a cukorbetegség vagy az asztma – mondta a főorvos –, ahol meg kell tanítani a gyermekeket az állapotuk kezelésére, az azzal való együttélésre. A tabletek segítségével a gyerekek hozzáférhetnek majd ezekhez az internetes oktatóprogramokhoz.”

 

A Huawei Technologies Hungary jövőre a most útjára indított „1000 álom” mellett tovább folytatja a 2014 óta futó, mérnökhallgatóknak ajánlott kínai tanulmányút programját, a népszerű Seeds for the Future is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05