Az Ericsson és a Microsoft együttműködése gyorsíthatja fel a hálózatba kapcsolt járművek fejlődését

forrás: Prím Online, 2020. január 7. 18:41

Az Ericsson és a Microsoft megállapodást kötött, amellyel egyesítik a két cég hálózatba kapcsolt járművek fejlesztésének terén szerzett tapasztalatait. A jövőben az Ericsson a Microsoft Azure platformon futó Microsoft Connected Vehicle Platformra építi Connected Vehicle Cloud felhőmegoldását. 

Világszerte mintegy 180 országban, több mint 4 millió jármű kapcsolódik az Ericsson Connected Vehicle Cloud platformjához – ez a hálózatba kapcsolt járműpiac 10 százalékát jelenti. A platform képes a járműgyártók skálázhatóság és rugalmasság iránti növekvő igényét kielégíteni, és bármilyen hálózatba kapcsolt járműszolgáltatást támogat.

 

Az integrációnak köszönhetően az autógyártók sokkal egyszerűbben, gyorsabban és alacsonyabb költségek mellett tudnak számos globális hálózatba kapcsolt szolgáltatást – például a flottakezelést, a vezeték nélküli szoftverfrissítést, a hálózatba kapcsolt biztonsági szolgáltatásokat – kialakítani és bővíteni. A moduláris kialakítás és sokféle alkalmazási lehetőség nagyfokú rugalmasságot biztosít. 

 

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud platformja leegyszerűsíti a járműgyártók számára a hálózatba kapcsolt járművekkel kapcsolatos, globális, folyamatos (24/7) működés és életciklus menedzsment feladatok ellátását, garantált szolgáltatási szint megállapodás (SLA) mellett. 

 

 

A Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP) konzisztens, felhőaalapú, minden digitális felhasználáshoz alkalmazható platformot nyújt a járműgyártók számára, akik szinte bármilyen, az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatást ráépíthetnek, például a fedélzeti információs és szórakoztató rendszereket, fejlett navigációs megoldásokat, önvezetést, telematikus és előrejelző szolgátatásokat vagy vezeték nélküli szoftverfrissítést (OTA). 

 

Az Ericsson és a Microsoft együttműködésének köszönhetően a hálózatba kapcsolt járművek átfogó, globális platformja jelenik meg a piacon. Az integrált megoldások révén a járműgyártók gyorsabban tudják kialakítani a hálózatba kapcsolt járművekhez kínált szolgáltatásaikat, és kényelmesebbé, egyszerűbbé tehetik a közlekedést a járművezetők és utasaik számára. A megállapodás célja, hogy a két vállalat segítse a járműgyártókat abban, hogy ügyfeleik igényeire tudjanak összpontosítani és minél hamarabb egyedi, testreszabott vezetési élményt kínálhassanak számukra

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09