Kétszáz millió forint értékű külpiaci megbízást kapott tavaly a QUADRON

forrás: Prím Online, 2020. január 29. 10:18

A tavalyi évben 200 millió forint értékben kötött szolgáltatási szerződést külföldön a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. A cég ezzel 2018-hoz képest megduplázta exportpiaci tevékenységének volumenét, a vállalkozás összárbevétele pedig megközelítette a 900 millió forintot, amely 20 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az IT-biztonsági tanácsadást nyújtó QUADRON Bahreinben, Kuvaitban, Ománban, Kenyában és Törökországban is jelen van, a cég jelenleg 10 külföldi ügyfelet szolgál ki és saját irodával is rendelkezik a Közel-Keleten. 

Közel 900 millió forintos árbevételt elérve, 20 százalékkal megnövelte hazai és nemzetközi összesített árbevételét a tavaly alapításának éppen ötéves évfordulóját ünneplő, 100 százalékban magyar tulajdonú IT-biztonsági tanácsadó vállalat, a QUADRON Kibervédelmi Kft. A cég emellett export-szerződésállományát és külföldi ügyfeleinek számát is megduplázta 2019-ben. A cég így hazánk mellett már öt külpiacon is jelen van, hiszen Bahreinben, Kuvaitban, Ománban, Kenyában és Törökországban is rendelkezik ügyfelekkel. A QUADRON a külpiacokon a pénzügyi, kormányzati, egészségügyi, oktatási és telekommunikációs szektorban összesen 10 ügyfelet szolgál ki, a számukra nyújtott szolgáltatások volumene pedig tavaly elérte a 200 millió forintot, ami éppen duplája a 2018-as összegnek.  

 

A QUADRON már több éve jelen van a Közel-Keleten, ahol folyamatos a cég expanziója: a tavalyi negyedik negyedévben a magyar cég többek között a Zubair Corporationnel, az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal kötött exkluzív stratégiai partnerségi megállapodást, illetve elnyert egy bahreini regionális megbízást is, melynek keretében Arab-öbölbeli telekommunikációs vállalatok IT-biztonsági felkészültségét méri majd fel első lépésként. A cég a tavalyi év végén egy fejlesztési programban is vett részt az Egyesült Államokban, az ott tanultakat pedig a tervek szerint idén már az amerikai piacra lépve tudja kamatoztatni. 

 

„A tavalyi év kiemelten sikeres volt a QUADRON életében, hiszen fennállásunk ötéves évfordulóját mind a hazai, mind az exportpiacokon jelentős üzleti sikerekkel tudtunk ünnepelni. A cég célja az alapítástól kezdve a nemzetközi jelenlét, mely területen tavaly igazi áttörést sikerült elérnünk. Öt évvel ezelőtt egy hat fős csapatként kezdtük, mára harminc kollégát foglalkoztatunk, idén pedig további bővülést tervezünk a megbízásaink volumenét tekintve itthon és külföldön is, ezért folyamatosan bővítjük csapatunkat és keressük a tehetséges szakembereket” -– hangsúlyozta Gulyás Péter, a QUADRON Kibervédelmi Kft. ügyvezetője.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50