MiR-diadal: a dán cég ismét új mércét állított fel egy új robottal

forrás: Prím Online, 2020. március 11. 11:40

A MiR – a mobil robotokat gyártó nemzetközi piacvezető vállalat – 2017 óta minden évben új robotot vezet be a piacra, amely teljesen új lehetőségeket teremtett a belső logisztika automatizálásában. Az együttműködő mobil robotokat gyártó dán cég ismét új mércét állított fel a belső logisztika terén egy olyan robottal, amely gyorsabb, biztonságosabb és mozgékonyabb, mint az azonos kategóriába tartozó bármely más megoldás a világpiacon. Az innovatív MiR250 robot a legújabb technológiákkal rendelkezik, továbbá akadálymentesen és hatékonyan navigál olyan környezetben, ahol sok ember közlekedik. 

A Mobile Industrial Robots az Atlantai (USA) Modex logisztikai vásáron mutatja be az új MiR250 robotot. A MiR250 bemutatása lehetővé teszi, hogy az ipari, logisztikai és egészségügyi ágazat mostantól teljesen új eszközzel optimalizálhatja a logisztikát. Az új robot sebessége 7,2 km/óra. Kialakítása rövidebb és alacsonyabb, ezáltal szűk helyen is képes a közlekedésre, például 80 cm széles ajtókon is át tud haladni.

 

 

„Minél mozgékonyabbak a robotok, annál hasznosabbak. Számos ipari létesítményben nagyon korlátozott hely áll rendelkezésre. A mobil robotokkal kapcsolatos trend az, hogy azokat a már meglévő környezetekben használják. Azt látjuk, hogy óriási az igény az iparban olyan robotok iránt, amelyek a tárgyak alatt, szűk helyeken, kis felvonókon képesek a mozgásra és gyorsan kanyarodnak. Ezért megépítettük pontosan azt a robotot, amelyet a piac igényel” – nyilatkozta a MiR vezérigazgatója, Thomas Visti. 

 

 

A mostoha ipari körülményekre készült

A belső logisztika sok vállalatnál problémát jelent a feladatok gyakorisága és egyezősége, valamint a szakképzett munkaerő hiánya miatt. Az emberek és egyéb tárgyak körül mozgó  autonóm mobil robotok világszerte javítják a belső logisztikát a különféle ágazatokban. A MiR új MiR250 robotja pedig még áramvonalasabbá teszi a logisztikát.

 

„Optimalizáltuk a MiR robot üzemi idejét 24 órás időszakra vetítve, hiszen a MiR250 fele annyi idő alatt tölthető fel, mint a kisebb mobil robotok. Ez egy éjjel-nappal üzemelő robot esetében 24 órás időszakot tekintve plusz három órányi működést jelent. Ha pedig nem szeretne állásidőt, akkor az akkumulátor csupán két perc alatt cserélhető – mondja Thomas Visti. 

 

Az autonóm mobil robotokat úgy tervezték, hogy az emberekkel együttműködve külső biztonsági intézkedések nélkül működjenek. A biztonság ebből adódóan optimális, és integráltabb biztonsági funkciókkal rendelkezik, mint bármely más mobil robot, így bátran állítható, hogy a MiR250 a legbiztonságosabb ilyen robot a piacon, teljesíti az összes alkalmazandó biztonsági szabványt.

  

A MiR erősebb alkatrészekre cserélte több szabványos alkatrészét a MiR250 esetében, így a robot élettartama hosszabb lett, és ipari környezetben való használatra tervezett.

 

 

„A logisztikai automatizálásban csak nagyon kevés kisebb robot fejlett eléggé  ahhoz, hogy megfeleljen az ipari környezetek robusztussággal kapcsolatos követelményeinek. E szegmensben is egyedülálló pozíciót tudhatunk magunkénak robotgyártóként, mivel felhasználók által vezérelt innovációval jelentős ismeretekre tettünk szert az ügyfelek, a piac és az igények tekintetében” – mondja Thomas Visti, a MiR vezérigazgatója.

 

A MiR többi termékéhez hasonlóan a MiR250 is nagyon rugalmas, és különféle felső moduljaival gyorsan testreszabható, hogy megfeleljen az adott ügyfél igényeinek. A MiR most, első alkalommal standard modul emelőt is kínál MiR250 Shelf Carrier néven, amely a MiR250-re szerelhető. Így a robot polcokat gyűjt és szállít, és görgős szállítószalaggal, robotkarokkal, tárolóval és egyéb alkalmazással van ellátva a MiR külső szállítóinak kiterjedt hálózata révén.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05