Már Kecskeméten is vásárolhatunk mobiljegyet

forrás: Prím Online, 2020. március 31. 18:22

Korábbi teljes országos lefedési terveinek megfelelően vezeti be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a közlekedési mobiljegyet, amelynek keretében 2020. március 31-vel a kecskeméti helyi közlekedésben is elérhetővé vált a virológiai kitettséget csökkentő készpénzmentes megoldás.

Budapest, Tatabánya, a Volánbusz összes járata és a miskolci helyi közlekedésben történő bevezetést követve a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. (KEKO Kft.) és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt.) megállapodást kötött Kecskemét Megyei Jogú Város helyi közösségi közlekedésének modernizációja keretében megvalósuló közlekedési mobiljegy bevezetéséről. A két társaság megállapodása alapján megvalósul az applikációban történő jegy- és bérletvásárlás lehetősége a KEKO Kft. valamennyi járatán.

 

 

Az applikációban megvásárolt jegyeket, bérleteiket, - az ország többi pontján bevezetett közlekedési mobiljeggyel azonosan - a kecskeméti helyi járatok esetében sem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával. A közlekedési mobiljegy applikációban megvásárolhatóvá válnak a kecskeméti helyi teljes árú vonaljegy, a hetijegy, a 30 napos teljes árú, a tanuló, a nyugdíjas, és a kisgyermekes összvonalas bérletek.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilalkalmazásának segítségével a jegyek és bérletek bárhol, bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. A mobiljegy használatához az utasnak iOS, vagy Android operációs rendszerű mobiltelefonjára le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vagy valamely viszonteladója (jelenleg a Simple by OTP) által működtetett közlekedési mobiljegy-alkalmazást, és abban regisztrálnia kell magát. A jegyvásárlás során az utasnak meg kell adnia az utazásához használni kívánt járat tervezett indulási időpontját. A kiválasztott terméket a felhasználó egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kifizetni. Az alkalmazások elérhetőek a KEKO Kft. honlapján és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50