Újrahasznosítható csomagolást kapnak a Samsung Lifestyle televíziók

forrás: Prím Online, 2020. április 14. 11:48

A Samsung ökológiai lábnyomának további csökkentése érdekében mostantól Lifestyle TV sorozatának minden tagját újrahasznosítható kartonból készült csomagolással látja el.

A vállalat új, környezetbarát hullámkartonból készülő öko-csomagolását alkalmazzák a The Serif, The Frame és a The Sero készülékek esetében, így a felhasználók számára még egyszerűbbé válik az újrahasznosítás, ráadásul a kartondobozok alternatív felhasználására is kreatív lehetőségek nyílnak. 

 

 

 

A dobozok minden oldalára pont-mátrix kerül, így a felhasználók könnyedén szétszedhetik a csomagolást, amelyet így más célokra, például kisebb asztalként, vagy kisállat pihenőként is összeállíthatnak.

 

A csomagolás tartalmaz egy útmutatót is, amely alapján a felhasználók akár lakberendezési tárgyakat készíthetnek a dobozból. A kézikönyv a csomagoláson található QR kód segítségével érhető el. 

 

 

 

A The Serif készülékek a nappali központi elemeként funkcionálhatnak, amelyek köré a felhasználók gyakran állítanak polcokat és más bútorokat. A tévé kartoncsomagolásából készíthetnek akár újságtartót vagy kisebb polcokat is, amelyeken otthoni kiegészítőket és a távirányítót is tarthatják, így téve teljessé a szoba berendezését.

 

 

A Samsung a CES 2020 kiállítás Innovációs Díját is elnyerte a környezetbarát csomagolás koncepciójával a hatékony anyaghasználatért.  

 

Az új csomagolási megoldások bemutatására a Samsung április 6-tól a brit Dezeen életmódmagazinnal közösen indít tervezői pályázatot világszerte. A két vállalat a csomagolásból elkészíthető legegyedibb és legpraktikusabb terveket díjazza, a legjobbak pedig bekerülnek a hivatalos kézikönyvekbe is.   

 

 

 

„A felhasználók jobban kötődnek azokhoz a márkákhoz, amelyek hozzájuk hasonló értékekkel és szemlélettel rendelkeznek. A környezetbarát csomagolással egy olyan élményt szeretnénk nyújtani a felhasználóknak, amely az önkifejezésen keresztül pozitív hatással van a környezetükre is” – mondta el Kangwook Chun, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának alelnöke és termékstratégiai csapatának vezetője.

 

A dizájnpályázatról további információ a Dezeen weboldalán és a Samsung TV Instagram oldalán érhető el.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05