A Huawei Technologies nyilatkozata az amerikai exportszabályozással kapcsolatban

forrás: Prím Online, 2020. május 18. 17:04

A Huawei Technologies alábbi nyilatkozatában kategorikusan ellenzi az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának exportszabályozást kiegészítő újabb rendelkezéseit, amelyek kifejezetten a vállalatukat célozzák. 

Az Egyesült Államok kormányzata 2019. május 16-án indoklás nélkül tette a Huawei-t az úgynevezett Entity List-re. Azóta, és annak ellenére, hogy számos kulcsfontosságú ipari és technológiai alkatrész vált elérhetetlenné az akkori intézkedések miatt számunkra, továbbra is elkötelezettek vagyunk az amerikai kormányzat minden előírásának és rendelkezésének betartása mellett. Mindeközben felhasználóink és beszállítóink felé is eleget tudunk tenni szerződéses kötelezettségeinknek, valamint az amerikai megkülönböztetés ellenére túléltük ezeket az intézkedéseket és minden erőnkkel igyekeztünk előrelépni. 

 

Ugyanakkor az amerikai kormányzat nem adta fel tervét, hogy kíméletlenül tovább szorongassa a vállalatot, teljességgel figyelmen kívül hagyva számos vállalat és iparági szervezet aggályait.

 

A mostani döntés is önkényes, ártalmas, a teljes globális iparág aláásásával fenyeget. Az új szabályozás befolyással lesz a világ több mint 170 országában kiépített, több százmilliárd dollár értékű hálózataink bővítésére, fenntartására és folyamatos működésére. Ugyancsak befolyásolja majd a kommunikációs szolgáltatásokat azon több mint hárommilliárd ember számára, akik világszerte a Huawei termékeit és szolgáltatásait használják. 

 

Egy másik országból származó, távközlési és infokommunikációs vezető vállalat megtámadásával az Egyesült Államok kormányzata szándékosan fordított hátat a Huawei felhasználók és fogyasztók érdekeinek. Mindez ellentmond az Egyesült Államok kormányzata azon állításának is, miszerint döntéseit a hálózati biztonság indokolja.

 

Az Egyesült Államok kormányzatának döntése nemcsak a Huawei-t érinti, hanem komoly hatással lesz a világ számos iparágára is. Hosszú távon károsítja a globális félvezető iparágon belüli bizalmat és együttműködést, melytől számos további ágazat függ, növelve ezzel a belső konfliktusokat és a veszteségeket.

 

Az Egyesült Államok saját erőfölényét használja ki, hogy etikátlanul határán kívüli vállalatokat zúzzon össze. Mindez azonban csupán a nemzetközi vállalatok amerikai technológiába és ellátási láncba fektetett bizalmát fogja aláásni, így végső soron az Egyesült Államok érdekeit károsítja majd. 

 

A Huawei átfogó vizsgálat alá veti az új, USA rendeletet, amely várakozásaink szerint elkerülhetetlenül hatással lesz az üzleti tevékenységünkre. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megoldást találjunk. Ugyanakkor bízunk benne, hogy felhasználóink és beszállítóink továbbra is mellettünk állnak majd, és közösen minimalizálni tudjuk ennek a diszkriminatív szabályozásnak a hatásait.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05