Kutatás: mire vágynak a magyarok az ágyban

forrás: Prím Online, 2020. június 9. 23:32

Az, hogy mi számít normálisnak a szexuális fétisek közül vagy hogy mennyi az ideális életkor a szüzesség elvesztésére, a szakembereket és a társadalmat is megosztja. Évről-évre születnek a témával foglalkozó felmérések, tudományos kutatások, leggyakrabban azonban kénytelenek vagyunk beérni nemzetközi adatokkal. Ezúttal azonban a legnagyobb hazai szexpartner kereső weboldal, a Szexrandi.hu készített egy nagy országos felmérést, melyen közel 1400-an vettek részt és amin keresztül beláthatunk most a többiek fejébe: azaz ki, mire izgul, ha szexről van szó. Gondolta volna például, hogy a szexpartnert kereső nők egyharmada biszexuális és a férfiaknál is 10% ez az arány? 

A mostani huszonévesek és a vidékiek korábban kezdik
 
De kezdjük az elején, azaz ki mikor veszítette el. A férfiak átlag 18, a nők 17 és fél évesen veszítették el szüzességüket, a tinédzser lányok tehát fél évvel korábban tapasztalják meg életük első komolyabb szexuális élményét. A mostani huszonévesekre ez azonban már nem jellemző, náluk a szüzesség elvesztésének átlagéletkora alig 16 és fél év, azaz jóval korábban kezdenek nemi életet, mint a 30 év feletti korosztály tette ezt annak idején.
 
A kisebb településeken lakóknál is alacsonyabb néhány hónappal ez az átlagéletkor, a falvakban ugyanis átlagosan 5 hónappal korábban veszíti el valaki a szüzességét, mint a városokban, vagy akár a fővárosban lakók.
 
Már nem tabu a szexuális segédeszköz
 
A szexuális segédeszközök hazai elterjedtségét mi sem mutatja jobban, hogy a Szexrandi.hu kutatásában résztvevők kétharmada rendelkezik legalább egy ilyen eszközzel. Érdekes az összefüggés a szexuális segédeszközök és az iskolázottság között is. A felsőfokú végzettségűek közel 80%-a rendelkezik ilyen vágyfokozóval, az általános iskolát végzettek körében ez alig 40%.
 
A leggyakoribb szexuális segédeszköz a dildó és a vibrátor, minden harmadik nő hálószobájában megtalálható legalább egy belőlük. A gyengébbik nem a kutatás szerint sokkal nyitottabb a BDSM világára. A bilincsek, kötelek, ostorok, paskolók jóval több nőt hoznak lázba, mint férfit. Úgy látszik, hogy a Szürke ötven árnyalata jelenség nem múlt el nyomtalanul a magyar nők szexfantáziájából.
 
A férfiak nagy kedvence egyébként a péniszgyűrű, ami egyébként a vidékieknek és a hatvan felettieknek jön be leginkább.
 
Milyen szexpartnerre vágyunk?
 
Nem meglepő, de mind a férfiak, mind a nők körében a szenvedélyes, érzéki szexpartner a legvonzóbb. Az, hogy romantikus legyen, a szex szempontjából nem túl erős elvárás egyik nem esetében sem, viszont így is vannak különbségek.
 
 
A férfiak jóval nagyobb arányban vágynak rámenősebb és játékosabb szexpartnerre, míg a nőknél a vad és az irányító partner iránti vágy magasabb. Ami közös: sem a nők, sem a férfiak nem szeretnek félénk szexpartnerrel lenni.
 
Szexuális fétiseink
 
A kutatásban résztvevők körében leggyakoribb a mell, a fenék és a fehérnemű fétis (nők és férfiak esetében is ezek a kiugróan kedvelt fétisek), azonban itt is megfigyelhetők különbségek. A szexuális segédeszközöknél említett BDSM iránti nyitottság a fétisekre rákérdezve még egyértelműbbé válik: csaknem háromszor annyi nőt érdekel ez a fajta kielégülés, mint férfit. A szerepjátékok esetében is egyértelmű a női dominancia (azaz jóval több nő válaszolta, hogy őt ez kifejezetten izgatja, mint ahány férfi).
 
A férfiak körében nem meglepő módon a sztriptíz igen népszerű (főként a harminc alattiak és az ötvenesek kedvelik), emellett a szemüveges szexpartner és a szép haj okoz még nagyobb arányban szexuális izgalmat a férfiak körében.
 
Az pedig tévhit, hogy nyilvános szexre és kukkolásra csak a férfiak kaphatók, mert ezek legalább ugyanannyira népszerűek a nők körében is.
Kulcsszavak: szex Randivonal.hu kutatás

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50