Technológiai startupok, versenyre fel!

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 20. 09:45

A UiPath az idén is keresi a legígéretesebb, robotikával és automatizációval foglalkozó startupokat Kelet-Közép-Európában. A UiPath Automation Awards 2020 díjra, augusztus 30-ig várják a pályázatokat, Magyarországról is. A nyertes nemcsak szakmai és technikai támogatást kap a régió első, több mint 10 milliárd dollárra értékelt vállalatától, a UiPath-tól, de a Microsoft által felajánlott 50 000 eurós pénzdíj is az övé lehet. Az elismerés akár a tech óriások közé is emelheti.

A Microsoft a Start-up kategória kizárólagos szponzora a UiPath Automation Awards 2020 versenyen és a kategória nyertesét 50 000 eurós pénzjutalomban részesíti. A kiíró UiPath az automatizáció és a robotika területén élenjáró, feltörekvő startupok jelentkezését várja a megmérettetésre a kelet-közép-európai régióból. A UiPath mentori segítséget, értékesítési és technikai támogatást, globális jelentlétet biztosít a verseny győztesének, amely belépő lehet a világ dollármilliárdos tech cégeinek elit klubjába.

 

Az UiPath Automation Awards versenyt tavaly hirdették meg először Start-up és Scale-up kategóriában. Jelentkezni 2020. augusztus 30-ig lehet a UiPath honlapján, ahol a részvétel pontos feltételei is megtalálhatók.

 

 

A Microsoft azért támogatja a versenyt, mert elkötelezett a régió és benne Magyarország technológiai fejlődése iránt és úgy véli, a közel jövőben a térség fontos szerepre tehet szert a digitális átalakulás és az automatizáció területén. A Microsoft az élet minden területén támogatja az olyan kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a technológia révén az emberek sokkal többre legyenek képesek. Felhő megoldásai és a mesterséges intelligenciára épülő fejlesztései révén a robotika és az automatizáció területén a Microsoft vezető szereplőnek számít.

 

A UiPath maga is Kelet-Közép-Európa növekvő globális súlyát demonstrálja saját történetével, hiszen a Romániából induló robotikai vállalkozás néhány év leforgása alatt vált a régió első 10 milliárd dolláros értéket meghaladó, és a szoftveripar leggyorsabban növekedő vállalatává. A Microsoft Azure felhőszolgáltatásait használó UiPath ma a robotizált folyamat-automatizáció (RPA – Robotic Process Automation) vezető vállalata a világon.

 

Startupokat támogató programja keretén belül a Microsoft már 15 éve a működik együtt a UiPath-al. Közös céljuk az innováció előmozdítása a rohamosan fejlődő automatizáció területén a kelet-közép-európai régió feltörekvő vállalkozásainak körében.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Doom-klón és új játékok jelentek meg a HomeLAB-3-asra

A Neumann Társaság HCC szakosztályának pályázatán a több mint negyven évvel ezelőtt megjelent, házilag összeszerelhető magyar Homelab-3 hobbikomputerre készültek jóval későbbi vagy világszerte elterjedtebb számítógépekről ismert játékok, így például a Doom vagy a Wizard of Wor klónjai. A programozás fejlődését szemlélteti, hogy lelkes kóderek több generációval újabb platformok játékait tudták sikeresen adaptálni az ősgépre, csúcsra járatva annak képességeit.

2024. április 16. 16:36

Európában csökkent, Magyarországon változatlan a tévénézésre fordított idő

A televíziózás továbbra is meghatározó napi szabadidős tevékenység hazánkban annak ellenére, hogy Európa legtöbb országában, de a világ számos táján is csökken a televízió népszerűsége. A Föld népessége napi szinten 2 óra 25 percet tévézik. Az európaiak majdnem egy órával többet, átlagosan 3 óra 22 percet, míg mi, magyarok az ezredforduló óta töretlenül legalább négy órát ülünk a televízió képernyője előtt egy átlagos napon – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss elemzéséből.

2024. április 16. 14:55

A Stanford Egyetem professzora szerint példaértékű a Széchenyi-egyetem és az ipar együttműködése

Nagyra értékeli a Széchenyi István Egyetem elmúlt években megvalósult fejlődését dr. Glenn Tiffert, az amerikai Stanford Egyetem Hoover Intézetének professzora, aki az ellátási láncok biztonságossá tételéről tartott telt házas előadást a Győri Innovációs Parkban április 9-én. A kutató szerint az intézmény példaértékűen működik együtt az ipari szereplőkkel, segítve a hallgatók gyakorlatorientált képzését.

2024. április 16. 13:14

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09