A Fujitsu és a VMware felhőprojekttel támogatja a katalóniai egészségügyi dolgozókat

forrás: Prím Online, 2020. november 14. 11:56

A Fujitsu – partnerével, a VMware-rel közösen – néhány nap alatt biztonságos és ellenálló felhőprojektet valósított meg Katalónia egészségügyi dolgozói számára. A projekt otthonukból és más helyszínekről is folyamatosan elérhetővé teszi az orvosok és az ápolószemélyzet számára a Covid19-világjárvány elleni harchoz szükséges egészségügyi nyilvántartásokat. 

A villámprojekt megrendelői a Katalán Egészségügyi Intézet (ICS) és a katalán kormány Távközlési és Informatikai Központja (CTTI)* voltak. Az első szakaszban a projekt az ICS 1200 kiemelt szakemberének távoli munkavégzését támogatta Katalónia nagyobb kórházaiban, 324 alapellátási központban és 625 orvosi rendelőben. A platformot azonnal tovább bővítették, és három hét múlva már az ICS mind a 40 000 betegellátásban dolgozó szakembere számára lehetővé tette a távoli munkavégzést. A megoldás a VMware Horizon Cloud segítségével felügyeli a virtuális asztali gépeket és az alkalmazásokat. A VMware Cloud on AWS-en keresztül a CTTI gyorsan és a korábbinál biztonságosabban helyezheti át az alkalmazásokat a központi nyilvános felhőbe, kihasználva az agilitás, a rugalmasság és a skálázhatóság terén nyíló előnyöket és a jelentős költségmegtakarítási lehetőséget.

 

A katalán kormány 2019 óta dolgozik a kritikus alkalmazások távhozzáférésének megteremtésén

A CTTI 2019 óta együttműködik a Fujitsuval a katalán adóhivatal munkatársai által használt távmunka-megoldás kidolgozásán. Ez a korábbi fejlesztés fontos szerepet játszott abban, hogy ilyen gyorsan sikerült lebonyolítani az egészségügyi projektet, átalakítva az adóügyi rendszert az egészségügyi szakemberek szükségletei szerint. Ennek eredményeképpen az egészségügyi felhasználók két alapvető fontosságú virtualizált rendszert érhetnek el a betegek kezeléséhez. Az első egy 22 kórház által használt szakellátást támogató alkalmazás (ARGOS). A másik rendszer az ECAP, amelyet Katalónia egészségügyi szolgáltatói használnak az alapellátásban. A szakemberek ezzel a két megoldással elérhetik a betegek kórelőzményeit, korábban felírt gyógyszereik nyilvántartását és folyamatban lévő kezeléseiket – azaz olyan kényes adatokat, amelyeknél kiemelt fontosságú az adatvédelem. 

 

______________

* A CTTI fogja össze a katalán kormány részére nyújtott összes informatikai és távközlési szolgáltatást. Egymáshoz kapcsolódó megoldásokat nyújt az egyes kormányzati részlegek igényeire szabva. Feladatai közé tartozik a technológiai projektek megtervezése, előkészítése, összehangolása és lebonyolítása, valamint az innováció és a digitális átalakulás népszerűsítése és beillesztése a működésbe.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05