A Check Point Software bemutatja új cyber-biztonsági platformját

forrás: Prím Online, 2020. november 19. 17:54

Check Point Software Technologies Ltd. bemutatta következő generációs, egységes cyber-biztonsági plaformját, a Check Point R81-et. A platform az iparágban elsőként kínál autonóm fenyegetésekkel szembeni védelmet, melyet teljes, megosztott vállalati rendszerekre terveztek, lehetővé téve az IT csapat számára a legösszetettebb és legdinamikusabb hálózati környezetek egyszerű és hatékony menedzselését.

A Covid-19 világjárvány hatására a vállalatok felgyorsították digitális átállási programjaikat és módosították informatikai prioritásaikat, ezzel megnőtt a cyber-kockázat és bonyolultabbá vált a távoli munkavégzés menedzselése. A biztonsági szakemberek 70%-a számolt be arról, hogy a világjárvány kezdete óta megnövekedett a cyber-fenyegetések száma. A nagyobb biztonság és az egyszerűség iránti igény megköveteli a fenyegetésekkel szembeni védelmi technológiák, folyamatok, valamint házirendek konszolidációját és automatizálását, így kifinomultabbá és hatékonyabbá téve a szervezetek komplex, elosztott rendszereinek védelmét.

 

„Napjainkban nagyon nehéz az IT biztonság menedzselése: több az eszköz, több a fenyegetés, és nagyobb az adatközpontok, a hálózatok és a különböző felhőkben használt alkalmazások száma. Annak érdekében, hogy tartsák a versenyt és szembe nézzenek a legújabb biztonsági veszélyekkel, a vállalatoknak következetes biztonsági házirendeket, egységes fenyegetés-védelmet és automatizációt kell kialakítaniuk,” - mondta Chris Rodriguez, az IDC Network Security Research menedzsere. „A Check Point R81 automatizált biztonság-menedzsment platform egységesíti és egyszerűbbé teszi a fenyegetésekkel szembeni védelmet a gyors biztonsági telepítések, a beavatkozás nélküli gateway software frissítések, a biztonsági profilok és az AI-alapú fenyegetés-védelem révén.”

 

 

A Check Point R81 cyber-biztonsági platform jellemzői:

  • A legmagasabb szintű biztonság és autonóm fenyegetésekkel szembeni védelem: az R81 rendelkezik az iparág első autonóm Threat Prevention rendszerével, mely felszámolja a fenyegetések nagy munkaigényt jelentő manuális osztályozását és a frissítéseket. Valamennyi gateway automatikusan frissül a még a zero-day fenyegetések ellen is teljes védelmet nyújtó, AI-alapú védelemmel. Az R81 új Infinity fenyegetés-védelmi házirendjei lehetővé teszik a biztonsági csapatok számára, hogy egyetlen klikkeléssel implementálják a biztonsági jó gyakorlatokat, melyek azután mindig automatikus frissülnek. 
  • Gyors reagálás a változó biztonsági szükségletekre a leggyorsabb házirend telepítéssel: Akár 90%-kal* csökken a házirend telepítésének ideje, percek helyett másodpercekre. Mi több, a biztonsági adminisztrátorok a távoli gateway-ek százait frissíthetik egyetlen klikkeléssel. 
  • Automatikus biztonsági teljesítmény: Az R81 a gateway erőforrásoknak az egész vállalatot lefedő, dinamikus elosztásával automatikusan a legjobb hardware teljesítményt és biztonságot nyújtja.
  • Optimális biztonság a titkosított hálózati forgalom (SSL) számára: az R81 a biztonságos kapcsolat legújabb szabványait alkalmazza, köztük a TLS 1.3-at és a HTTP/2-t, és biztosítja, hogy a fenyegetések ne tudjanak elrejtőzni a titkosított forgalomban. Az erre kialakított házirend réteg megkönnyíti az adminisztrátorok számára a hálózati forgalom vizsgálatával vagy engedésével kapcsolatos döntéseket. 

 

„A Check Point R81 jóval gyorsabb házirend telepítést, egyetlen klikkeléssel indítható frissítéseket tesz lehetővé, miközben frissíthetjük biztonsági gateway-einket. Már eddig is használtuk a Check Point Infinity Threat Prevention-t, így az R81-be beépített új, automatikus házirend telepítéssel időt takarítunk meg, csökkennek a konfigurációval kapcsolatos hibák, és lehetővé válnak a folyamatos frissítések,” - mondta Todd Ponto, az AESI-US Inc. technológiai vezetője.

 

„Napjaink gyors változásai az üzleti alkalmazások és felhő alapú telepítések terén, minden korábbinál nagyobb gyorsaságot követelnek meg a szervezetektől,” - mondta Itai Greenberg, a Check Point Software Technologies Product Management elnökhelyettese. „R81 platformunk a teljes hálózati környezetben holisztikus vizibilitást, automatizált fenyegetés-védelmet és granuláris ellenőrzést biztosít az IT és biztonsági csapatok számára, így megkönnyítve a tervezést, az ellenőrzést és a gyors telepítést, ami kiszolgálja az üzleti igényeket, miközben erősíti a biztonsági és megfeleltetési helyzetüket.”

 

Az R81 ingyenes frissítésként érhető el a Check Point ügyfelek számára.

__________________

* EA ügyfelek adatai alapján.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50