Az adesso csoport tovább bővül Magyarországon

forrás: Prím Online, 2020. november 20. 19:47

Az adesso megvásárolja a cloud native technológiák terén úttörőnek számító budapesti LeanNet startup vállalkozás 51%-os tulajdonrészét. Az akvizíció révén a vállalat informatikai szolgáltatóként tovább bővíti technológiai kompetenciáinak körét. A cloud native technológiák és szolgáltatások lehetővé teszik a modern felhőalapú számítási architektúrák előnyeinek még hatékonyabb kiaknázását, amely a megnövekedett hálózati sávszélességnek köszönhetően egyre inkább megvalósítható, és még nagyobb keresletet teremt az üzleti életben.

A LeanNet technológiai startupként meghatározó szerepet játszik a felhőalapú technológiák terén: támogatja a szervezetek informatikai architektúrájának rugalmas, felhőalapú infrastruktúrákba való költöztetését. Ennek előnye a vállalati informatika jobb skálázhatósága és megbízhatósága mellett hosszú távú költségmegtakarítást is jelenthet. Az egész Európát lefedő adesso csoport leányvállalataként 2019-ben alapított adesso Hungary szakértelme jelentős a mesterséges intelligencia, az adattudomány, a felhőalapú számítás és a transzformáció területén. Az adesso Hungary informatikai tanácsadást és szolgáltatásokat nyújt a banki, a biztosítási, az autó- és feldolgozóipari, valamint az élettudományi iparágak területén.

 

A vállalatok nagy része még nem feltétlenül rendelkezik a felhő alapú átalakuláshoz szükséges megfelelő készséggel. Az adesso Hungary gyakorlati tapasztalatával és jelentős szakmai tudásával támogatást nyújt ezekben az esetekben, amelyet már számos hasonló projekt során bizonyított, többek között microservice alapú rendszerek kialakítása, skálázhatóság növelése vagy monolitikus rendszer felhőbe költöztetése. A LeanNet-ben szerzett tulajdonhányadával az informatikai szolgáltató most olyan technológiai szakértelemmel bővíti portfólióját, amely a teljes adesso vállalatcsoport számára hasznos lesz a jövőben.

 

Prof. Dr. Udo Bub az adesso Hungary ügyvezető igazgatója egyben az ELTE Informatikai karának intézetigazgató kutatóprofesszora is, szakterülete a felhő architektúrák és módszerek, a mesterséges intelligencia, az adattudomány és az ipar 4.0. Udo Bub az egyetemi tevékenysége során figyelt fel Dr. Megyesi Péterre és dr. Szabó Dávidra, a startup két társalapítójára. 

 

„Lenyűgözött a LeanNet szakértelme. A startup igazán szemléletformáló a digitalizálás innovatív területén, amely ígéretes jövő előtt áll. Alig várjuk az adessonál, hogy a LeanNet szakembereivel karöltve formálhassuk tovább a »cloud native korszakot«" - tette hozzá Udo Bob. 

 

Prof. Dr. Volker Gruhn, az adesso alapítója és felügyelőbizottságának elnöke maga is tanítja és kutatja az üzleti életben, valamint a társadalomban végbemenő digitális átalakulást. Így nyilatkozott az adesso hazai akvizíciójának stratégiai és tartalmi vonatkozásáról: „A LeanNet nagy lehetőségeket rejt magában, hiszen a felhőalapú alkalmazások és a megfelelő infrastruktúra-technológiák ismerete egyre több üzleti lehetőséget kínálnak. A felhőalapú alkalmazások fejlesztéséhez szükséges szakértelem elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban ki tudjuk aknázni a technológia nyújtotta előnyöket. A szoftver megfelelő strukturálása nélkül a felhő valójában drágábbá is válhat, ahelyett, hogy költséget tudnánk megtakarítani általa.“

 

A jelenlegi megállapodás szerint a LeanNet 2023 végére teljes egészében az adesso Hungary tulajdona lesz.

Kulcsszavak: adesso LeanNet +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05