Kitárja kapuit az ELTE Informatikai Kar

forrás: Prím Online, 2020. november 30. 19:13

December 3-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók az ELTE Informatikai Kar Nyílt napján tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, az ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt, illetve bepillanthatnak a hallgatói élet kulisszái mögé.

A Kar a felvételi előtt állók számára minden évben kétszer tárja ki kapuit, tavaly összesen 1300-an vettek részt a novemberi és januári rendezvényen, ami rekordnak számít.  Idén minden eddiginél több program lesz elérhető az online rendezvényen, szó lesz a programozási nyelvek sokszínűségéről, az élelmiszer-előállítás és az informatika izgalmas kapcsolatáról, a drónok szerepéről az informatikában, a háromdimenziós rekonstrukció képekről, startup építésről, de bepillantás nyerhető a szoftveróriások világába illetve lehetőség nyílik Fall Guys ügyességi játék programozásra is. A kiemelt eseményen a Kar ipari partnerei szintén képviseltetik magukat, általuk bemutatásra kerül többek között az önvezető autózás, a kutatás és fejlesztés az orvosi képalkotásban, az 5G, a mesterséges intelligencia szerepe az egészségügyben.

 

 

Időpont: 2020. december 3. 15:00-18:00 óra

Helyszín: Online

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a részletes program és  a regisztráció az alábbi linken érhető el: https://www.inf.elte.hu/ny%C3%ADltnap2020

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar közel háromezer hallgatójával a legnépszerűbb intézmény a programtervező informatikus szak iránt érdeklődő középiskolások körében. Az oktatás magas minőségét jelzi, hogy az első helyes jelentkezők változatlan száma mellett a felvételi ponthatár évről évre nő, 2020-ban 395 pont volt. Az ELTE-n képzett, tehetséges informatikusok rendkívül keresettek a munkaerőpiacon, ezért aki ezt a pályát választja biztos karrierre számíthat.

 

Az ELTE a 2021-es hazai felsőoktatási rangsorban a legmagasabb összesített pontszámot szerezte informatikai képzési területen, a Times Higher Education friss rangsorában pedig a legmagasabban rangsorolt magyar egyetem informatikai szakterületen.

 

Az elsőévesek beilleszkedését az egyetemi életbe oktatók, felsőbb éves hallgatók és doktoranduszok segítik mentori rendszerben. A Diáktámogató Központ pszichológusai a tantárgyfelvételi és vizsgabeosztási tanácsadás mellett többek között tanulásmódszertani tréningeket, életvezetési tanácsadásokat szervez részükre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05