Hogyan triplázhatják meg mobil robotok egy feldolgozó vállalat termelékenységét?

forrás: Prím Online, 2020. december 4. 15:32

Az automatizálás egyre nagyobb lendülete az FMCG szektort is elérte. A modern gyártóvállalatok élnek a digitális átalakulás által kínált lehetőségekkel, hogy ezzel lean gyártást érjenek el, kihasználva a növekedés kulcsfontosságú mozgatórugói, az automatizálás és a mesterséges intelligencia által nyújtott előnyöket. A gyógynövények feldolgozásával foglalkozó Infinitus az automatizálásnak köszönhetően tett szert versenyelőnyre: autonóm mobil robotokkal (AMR-ekkel) sikerült megtripláznia a termelékenységét.

Annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb minőséget nyújtsa az egyre inkább az automatizálás által dominált iparágban, a kínai gyógynövény-kiegészítők kutatásával és fejlesztésével, valamint feldolgozásával foglalkozó Infinitus Company Ltd. a belső logisztika hatékonyságát nevezte meg a fejlődés legfontosabb mozgatórugójának. Ennek eredményeképpen a vállalat három, a legmodernebb technológiát alkalmazó autonóm mobil robotot (AMR-t) (a Mobile Industrial Robots MiR200 modelljeit) telepített a kanalas orvosságokat gyártó (Jiangmen-i) üzemébe. 

 

 

A szóban forgó, működését 2005-ben megkezdő üzem idővel a konkurencia mögött találta magát, mivel a gyártóberendezésük már több, mint tíz éve használatban volt. A területet elérő ipari korszerűsítési hullám következtében az Infinitus kiemelt fontosságúvá tette a belső logisztikai folyamatok automatizálását annak érdekében, hogy kiküszöbölje a gyártás során előforduló torlódásokat és a munkaerő pazarlását. Zhou Zhaowei, az Infinitus Xinhui-ban létesített gyártóközpontjának igazgatója szerint a gyártósoraikban alkalmazott AMR-technológia magasabb színvonalat képvisel az automata vezérelt járművek (AGV-k) technológiájával szemben. Kiváló rugalmasságuknak, költséghatékonyságuknak, termelékenységüknek és egyedülálló vonzerejüknek köszönhetően az autonóm mobil robotok minden eddiginél gyorsabban teszik lehetővé az Infinitus számára, hogy tovább haladhassanak a vállalat automatizálásával. Mivel az AMR-ek már bevált és biztonságos megoldást jelentenek, csökkenhetik a gyártás szűk keresztmetszeteit és a késedelmeket, valamint a gyártóvállalatok legyőzhetik a munkaerőhiány okozta problémákat annak köszönhetően, hogy szakképzett alkalmazottaik értéknövelő, összetettebb feladatokkal foglalkozhatnak.

 

 

Az Infinitus üzemének termelésében jelentős javulás mutatkozott a modernizált berendezés és a MiR robotok telepítését követően, Zhou Zhaowei elmondása szerint "A jelenlegi termelési szintjük 3,5-szer magasabb, mint korábban." 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05