A Dell Technologies a legújabb eszközeivel alkotja újra a munkakörnyezetet

forrás: Prím Online, 2021. január 21. 16:59

A Dell Technologies újonnan bemutatott termékei és szoftverei átformálják a munkavégzés módjait a legjobb teljesítmény érdekében. Intelligens és kollaboratív eszközeinek új porfóliójával alakítja át a munkakörnyezetet, hogy elősegítse a rugalmas, nem helyhez kötött munkavégzést és tanulást.

„A technológiák felé támasztott elvárásaink folyamatosan nőnek. Célunk olyan eszközöket létre hozni, melyek még teljesebb élményt nyújtanak és még egyszerűbben integrálhatóak az életünkbe. Új, intelligens számítógépeink hatékonyabb munkavégzést és zökkenőmentesebb együttműködést tesznek lehetővé, így minden helyzetben a legtöbbet hozhatjuk ki magunkból. Biztonságos, fenntartható és intelligens: ez jellemzi a számítógépek jövőjét.” – jelentette ki Ed Ward, a Dell Technologies ügyfélmegoldásokkal foglalkozó csoportjának vezető alelnöke.

Eszközök a hatékonyság és az együttműködés elősegítéséhez

Az intelligens eszközök felmérik, hogyan dolgozik a felhasználójuk, és reagálnak annak szokásaira a hatékonyabb működés érdekében. A Dell tovább korszerűsíti üzleti termékkínálatát az egyedülálló Dell Optimizer szoftverrel, amely a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás segítségével finomhangolja az alkalmazások teljesítményét, az akkumulátor-üzemidőt, a hangminőséget és a csatlakozási lehetőségeket. 

 

A Dell Optimizer legújabb funkciói tovább bővítik a lehetőségeket gyors és zökkenőmentes közös munkához. Az intelligens háttérzajszűrési és az automatikus némítási funkciók megkönnyítik a munkatársakkal folytatott együttműködést, az olyan intelligens csatlakozási funkciók pedig, mint az ExpressConnect, nagyobb sávszélességet biztosítanak a konferenciákhoz használt alkalmazásoknak, hogy a hívások ne szakadjanak meg.

 

A Latitude 9420-as modellt a legkollaboratívabb és legjobb csatlakozási lehetőségekkel ellátott üzleti gépnek tervezték. Van egy nagy teljesítményű beépített hangszórója, továbbfejlesztett kamerája pedig automatikusan korrigálja a fényviszonyokat és elhomályosítja a hátteret, így gondoskodik a videóhívások megfelelő körülményeiről. Továbbá ez a világ első olyan számítógépe, amelyben az Intel Visual Sensing technológia megbízhatóbb, automatikus ébresztési és zárolási funkciót biztosít. A gyors WiFi 6E- vagy 5G LTE-hálózatok, a továbbfejlesztett hőkezelés, valamint a 2021 januárjában érkező 11. generációs Intel Core vPro processzorok az Intel Evo platformra épülve nagyobb teljesítményt és jobb kezelhetőséget biztosítanak. Azok számára pedig, akiknek fontos a nagyobb képernyő, tökéletes választás a 15 colos, 4K UHD felbontású Latitude 7520, amely választható nagy felbontású (FHD) kamerával is.

 

„Körülbelül 300 millió eladott egységgel 2020 az elmúlt hat esztendő legeredményesebb évének számított a számítógépiparban. A jövőbe tekintve a felhasználói élmény fog igazán számítani, és ez fogja meghatározni, hogy kik kerülnek a mezőny élére. A hatékony munkavégzés, az együttműködés és a kapcsolatteremtés elősegítésére tervezett eszközök kulcsfontosságúak, bárhol és bárhogyan is dolgozunk. Azt pedig mondanom sem kell, hogy ezeknek az eszközöknek biztonságosnak kell lenniük: az ügyfeleknek fontos a tudat, hogy a biztonság eszközük egyik beépített alapelemének számít.” – mondta Bob O’Donnell, a TECHnalysis Research elnöke és vezető elemzője.

 

Fenntartható megoldások

A Dell Progress Made Real tervével összhangban a Dell fenntartható megoldásokat, anyagokat és csomagolást felhasználva alkotta meg az iparág leginkább környezetkímélő üzleti számítógépcsaládját. A Dell elkötelezett a fenntarthatóság iránt a kialakítás, a teljesítmény és a visszavétel tekintetében is, így nyugodt lelkiismerettel vásárolhatja meg, használhatja és – életciklusuk végén – küldheti újrahasznosításra a Dell rendszereit. 

Az új Latitude 5000-es sorozat és a Precision 3560 az első olyan asztali számítógépek, amelyek kialakításához fahulladékból származó bioműanyagot használtak fel. Ezek az eszközök a papírgyártási folyamat egyik melléktermékének, az úgynevezett tallolajnak a felhasználásával készültek. A gépek fedelei 21 százalékban ilyen bioműanyagot tartalmaznak. A Dell Technologies ezzel is hozzájárul azon nagyszabású célja eléréséhez, hogy 2030-ra a gyártott termékeinek több mint fele újrahasznosított vagy megújuló anyagokból készüljön. A Dell az eszközök második legnehezebb alkotórészére – a fedélre – összpontosít, így tehet a legtöbbet a fenntarthatóságért, csökkentve a termék gyártásával járó széndioxid-terhelést, illetve a víz- és energiafelhasználást, miközben megmarad a gyártóra jellemző megbízhatóság, tartósság és teljesítmény. A vállalat becslései szerint a módosításokat csak a Latitude 5000 sorozaton alkalmazva: 

  • Annyival csökkenthető a széndioxid-kibocsátás, mint amennyit egy autó 39 millió km megtétele alatt bocsát ki (a Föld kerületének több mint 971-szerese)
  • 5564 háztartás egy éven át tartó ellátásához elegendő energia spórolható meg
  • 226 olimpiai medence megtöltéséhez elegendő víz takarítható meg

 

Minden új üzleti számítógép és kijelző ENERGY STAR és EPEAT Gold vagy Silver minősítéssel rendelkezik, így a segítségükkel a felhasználók csökkenthetik az energiafelhasználásukat.

 

Integrált biztonság

A Dell régóta alapvető elemként tekint a biztonságra, így az intelligens és automatizált biztonsági megoldások ezúttal is integrált részei minden modell rendszerének. A Dell Technologies már a gyárban megkezdi a biztonság kiépítését, amikor gondoskodik az ellátási lánc biztonságáról és az integritás ellenőrzéséről, majd tovább fokozza a beépített biztonsági funkciókkal, amelyek az operációs rendszer alatti és feletti szinteken is megelőzik, észlelik és kezelik a rosszindulatú támadásokat. 

 

A Latitude 9420 és 9520 fejlett biztonsági funkciókat tartalmaz, például a mikrofonnémító billentyűket és a SafeShuttert, amely az iparág első automatikus webkamera-letakarója. Ez a videókonferenciához használt alkalmazással szinkronizálva automatikusan nyílik és záródik, így a felhasználó bárhol biztonságosan és nyugodt körülmények között dolgozhat.

 

Zökkenőmentes munka, otthonról

A Dell tovább finomítja termékei kialakítását, hogy még zökkenőmentesebben illeszkedjenek az otthoni munkavégzés körülményeihez. Az új OptiPlex 3090 Ultra megtartja azt a moduláris kialakítást, amely a számítógépet elrejti a monitorállványban, és költséghatékonyabb megoldást jelent a kisvállalkozásoknak és az oktatási intézményeknek. Mellette elérhető még az intelligens OptiPlex 7090 Ultra, amely akár négy 4K felbontású monitorral is használható.

Az eszközök optimalizálásában a Dell Technologies Unified Workspace segíti szervezeteket. A szoftver megoldást kínál a végpontkörnyezetek korszerűsítéséhez és az alkalmazottak eszközeinek biztonságos üzembe helyezéséhez és felügyeletéhez.

 

Digitális oktatás

A munkavégzés mellett a tanulás is egyre kevésbé helyhez kötött, a diákoknak pedig egyre nagyobb szükségük van a megbízható, kompakt digitális eszközökre a tanulmányaikhoz. A Dell ezen igényeket szem előtt tartva mutatta be az új, oktatási célokra szánt Latitude 3120-at, amely az Intel Pentium Silver és Celeron processzorokkal és az ultragyors Wifi 6-tal biztosítja a zavartalan tanórákat. A laptop továbbá rendívül ellenálló anyagokból készült és akár Dragontrail Pro kijelzővel is rendelhető, amely így a kisebb eséseknek és a kiömlött folyadékoknak is ellenáll. A Latitude 3120 kétfunkciós verzióban is elérhető, amely esetében a Dell Acitve Pen segíti a még hatékonyabb a jegyzetelést, a rajzolást vagy a diagramok készítését.

 

Elérhetőség

  • A Latitude 9420 és a Latitude 9520 2021 tavasztól elérhető.
  • A Latitude 7520 és Latitude 5420 2021 februártól elérhető. 
  • Az OptiPlex 3090 Ultra és az OptiPlex 7090 Ultra 2021 februártól elérhető.
  • A Precision 3560 2021 februártól elérhető.
  • A Latitude 3120 már elérhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15