A Check Point Harmony forradalmasítja a távoli munkavégzés biztonságát

forrás: Prím Online, 2021. március 11. 09:40

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Check Point Harmony néven mutatta be az első egységesített megoldást, mely bármilyen forráshoz és bárhol képes biztonságos csatlakozást kínálni, valamint teljes végpont-védelmet bármely eszközön. A Harmony mind a vállalati, mind a BYOD eszközök, valamint az internet kapcsolatok védelmére alkalmas az ismert és a nulladik-napi támadásokkal szemben, miközben nulla bizalmon alapuló (Zero-Trust) hozzáférést ad az üzleti alkalmazásokhoz egyetlen, könnyen menedzselhető megoldásban.

Az új „munkavégzés bárhonnan” környezet védelme elsődleges fontosságú a vállalatok számára, tekintve, hogy 81%-uk állt át nagy létszámú távoli munkavégzésre, és 74% úgy tervezi, ez állandósulni is fog. Ugyanakkor komoly kételyeik vannak a távoli felhasználók biztonságának megoldásával kapcsolatban: 50% számára a legfontosabb kérdés az alkalmazotti végpontok védelme, 47% szerint pedig a pszichológiai befolyásoláson alapuló támadások megállítása, míg mindössze 29% telepítene végpont-védelmet az alkalmazottak otthoni gépére. 

 

A Check Point Harmony kezeli ezen problémákat, egységesíti a végpont, a böngésző, az e-mail és a távoli hozzáférés biztonsági elemeit annak érdekében, hogy valamennyi ismert és ismeretlen fenyegetéssel szemben megvédjen minden felhasználói eszközt, valamint a vállalati hálózatokat, melyekhez azok csatlakoznak.

 

 

A Harmony legfontosabb jellemzői:

•  Teljeskörű web biztonság: a Harmony egyik alap összetevőjeként, az új Harmony Browse egyedülálló módon nyújt biztonságot, gyors és privát web-böngészést azzal, hogy minden SSL forgalmat közvetlenül a végponton ellenőriz, késedelem és a forgalomnak egy biztonságos web-szolgáltatáson való átterelése nélkül. A Harmony Browse blokkolja a nulladik-napi kártékony program letöltéseket, az adathalász weboldalakhoz való hozzáférést, és meggátolja a vállalati jelszavak újbóli használatát. Ugyanakkor biztosítja, hogy a felhasználok böngészési információi privátok maradjanak, így megtartva az összehangot az adatvédelmi szabályozással. A Harmony Browse nano-ügynökként egyszerűen telepíthető a felhasználok böngészőibe, és bármely biztonságos web gateway-el vagy végpont-biztonsági megoldással kombinálható a teljeskörű védelem javítása érdekében. 

•  Biztonságos távoli hozzáférés bármilyen eszközön, bárhonnan: a Harmony Connect biztonságosan köt össze bármely felhasználót vagy fiókot bármely forrással, támogatva az ügyfél-nélküli, nulla bizalmon alapuló (Zero-Trust) hálózati hozzáférést bármely böngészőből.

•  A felhasználok emailjeinek és termelékenység-alkalmazásainak védelme: a Harmony Email & Office megvédi a felhasználok e-mail klienseit és teljeskörű védelmet nyújt többek között a Microsoft Office 365, az Exchange, a Google G Suite számára.

•  Teljes végpont- és eszközvédelem: a Harmony Endpoint autonóm vizsgálattal és reakció képességekkel védi a felhasználók asztali gépeit a zsaroló programoktól, az adathalászattól és a kártékony programoktól, illetve minimalizálja az adat-kiszivárgás hatását. A Harmony Mobile megvédi az alkalmazottak mobil eszközeit a kártékony alkalmazásokkal és hálózatokkal vagy OS támadásokkal szemben.

 

 

„Az elmúlt évben a szervezetek jelentős változtatásokat eszközöltek IT infrastruktúráikban annak érdekében, hogy lehetővé tegyék a nagy létszámú távoli munkavégzést, és ez a továbbiakban is folytatódni fog,” - mondta Michael Suby, az IDC kutatási elnök-helyettese. „Előrejelzéseink szerint 2024-re a teljes USA munkaerő majd 60%-a mobil lesz. Ezen felgyorsult változások biztonsági réseket tárnak fel és drámaian növelik a szervezetek támadható felületeit, különösen az alkalmazottak saját eszközein és asztali gépein, valamint a vállalati alkalmazásokhoz való távoli hozzáférésekben.”

 

„A távoli munkavégzésre történő tömeges átállás olyan réseket okozott a szervezetek biztonsági infrastruktúráiban: ezt nem lehet egyszerűen kezelni több, különböző termékkel, melyek más-más biztonsági gyártótól származnak,” - mondta Rafi Kretchmer, a Check Point Software termék-marketingért felelős elnök-helyettese. „A Harmony bezárja ezen réseket, egyetlen egységesített, több-rétegű biztonsági és védelmi technológia alkalmazásával nyújt védelmet minden támadási technikával szemben, valamennyi támadási vektoron. Ezzel végponttól végpontig védi a vállalati hálózatot, kompromisszum-mentes biztonságot nyújtva az új ’munkavégzés bárhonnan’ vállalati környezet számára, egyszerű telepítéssel és egyetlen konzolról megoldható menedzsmenttel.”

 

A Check Point Harmony egyszerűen telepíthető, szimpla felhasználó-alapú árazással, illetve felhő-szolgáltatásból menedzselhető, így felhasználó-központú biztonsági házirendet lehetővé téve, mely a szervezetek környezeteiben mindenhol foganatosítható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05