Mennyi ideig tartana végignézni minden idők legjobb sorozatait?

forrás: Prím Online, 2021. március 14. 18:26

2020-ban az online TV-műsorok és sorozatok a közönség egyik legnépszerűbb szórakoztatási formájává váltak. A streaming platformokon jelentősen megnövekedett az előfizetők száma, és az olyan médiaszolgáltatók márkaértéke, mint a Netflix, évi akár 72%-al is nőtt. 

 

A Picodi analízis csapata úgy döntött kiszámolja mennyi időbe telik végignézni a világ popkultúrája által kínált legfontosabb sorozatokat. Az összehasonlításhoz a legmagasabb besorolású és a legtöbb nézőt vonzó produkciókat választottuk.

 

 

Az első helyen a rangsorban az animációs Simpson családot találjuk. Ez a sorozat számos népszerű mém forrásává vált, és csaknem 700 epizóddal rendelkezik. Az 1989 óta futó évadok végignézése pontosan 322 zavartalan órát jelentene.

 

A második leghosszabb produkció a listánkon az Odaát lett. Mind a 15 évad megtekintéséhez 246 órára lenne szükség. Majd az ezt követő 3. dobogós helyezést a Dr. House kapta, ami 131 órára köt le minket a tévé elé.

 

Lépést tartani a popkultúrával azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy több tucat órát kell a tévé előtt töltenünk. A minisorozatok között is találunk igen népszerű darabokat, mint például a Csernobil – 5 óra 27 perc, vagy a Vezércsel, ami 6 óra 35 perc alatt végignézhető.

 

Ha valaki esetleg úgy döntene belekezdene egy teljes szériás szupermaratonba és végignézné minden idők legjobbra értékelt sorozatait, akkor nem kevesebb, mint 2806 órát kellene rászánnia, ami 175 nap teljes elfoglaltságot jelentene 8 órás alvás szünetekkel számolva.

 

A keresés módszertana és források

Az említett sorozatok összes adata az IMDb.com onlinefilmek, sorozatok és játékok adatbázisából származik. A listában szereplő produkciók pontszáma legalább 8,0 és a mínősítéseik száma meghaladja a 250.000-et. A sorozatok teljes hossza az egyes epizódok hosszának összeadásából keletkezett 2021 március előtti adatok alapján. Minden csillaggal ellátott sorozat még jelenleg is fut, vagy pedig megerősítést nyert a következő évadokra.

 

Forrás: Picodi.com

Kulcsszavak: Picodi Picodi.com film

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09