A világ első gamer laptopja CHERRY MX billentyűkkel

forrás: Prím Online, 2021. március 31. 19:53

A PC-s játékélménynek régóta meghatározó tényezője a megfelelő billentyűzet. A gyakorlottabb PC játékosok jól tudják, nem mindegy, milyen minőségű billentyűkkel irányítjuk a történéseket játék közben. Ezt szem előtt tartva az Alienware elhozta az új Alienware m15 R4-et, amely CHERRY MX mechanikus billentyűzettel rendelkezik. Ez a világon az első olyan gamer laptop, amely a piacvezető német kapcsológyártó céggel, a CHERRY MX-szel együttműködésben készült. A megoldás célja, hogy a játékélmény a hordozható eszközökön is magasabb szintű legyen.

 

 

A CHERRY MX-szel (más néven Project X-szel) az Alienware együttműködése három éve kezdődött. Azt a célt tűzte ki a két vállalat, hogy a bináris mechanikus billentyűzet nyújtotta előnyöket a laptopok világában is elérhetővé tegyék, így a gamerek akkor is szert tehessenek a virtuális arénákban aratott győzelmekhez szükséges versenyelőnyre, ha nem asztali gépet használnak.

 

Hogyan készült?

Miután az Alienware és a Cherry MX több mint 160 prototípuson kísérletezett az anyagválasztással és a mechanikai jellemzők beállításával, együttesen kifejlesztettek egy 3,5 mm-es, ultraalacsony profilú kivitelt, amely rozsdamentes acélból készült mechanikai összetevőivel minden eddiginél jobb felhasználói élményt biztosít. A megoldást az ikonikus DeLorean sportautó felfelé nyíló sirályszárnyajtajai ihlették. 

 

Az egyedi, billentyűnként 15 millió leütésre tesztelt mechanikus kapcsoló 1,8 mm-es billentyűutat biztosít és öntisztító mechanizmussal rendelkezik. Tartóssága mellett megbízható és pontos teljesítményt nyújt a kétrészes billentyűsapkával és az aranyalapú crosspoint érintkezőrendszerrel, amely gondoskodik a maximális precízióról és az imbolygásmentes billentyűleütésekről. A billentyűzetet és a laptopot úgy sikerült összerakni, hogy az Alienware-nek nem kellett megváltoztatnia az eddigi legvékonyabb laptopjainak méreteit.

 

Mindemellett a billentyűk hihetetlenül érzékenyek, lenyomásuk könnyű és minden kattintás hallható. Amellett, hogy a 100 százalékos anti-ghostingnak és az NKRO-nak köszönhetően a billentyűzet képes bármennyi egyidejű billentyűleütést kihagyásmentesen kezelni, a játékosok személyre szabhatják notebookjaikat a makrókezelésre alkalmas, teljes mértékben programozható billentyűkkel és az AlienFX billentyűnkénti RGB-háttérvilágítással, amely akár 16,8 millió ragyogó színt képes megjeleníteni.

 

A vékony és nagy teljesítményű Alienware m15 a játékosok igényeihez igazodó műszaki paraméterekkel rendelkezik, a 10. generációs Intel Core mobilprocesszoroktól egészen az NVIDIA GeForce RTX 3080 videokártyáig. A laptopok a HyperEfficient Voltage Regulation technológiával is hozzájárulnak a hosszú távú teljesítményhez, akár 4 TB tárhellyel is konfigurálhatók*, és micro-SD-kártyaolvasóval és PD-gyorstöltésre képes Thunderbolt 3-porttal rendelkeznek.

 

Az Alienware a PC-s játékok és a tartalomkészítési megoldások következő generációjának kiszolgálása érdekében újabb, 11. generációs Intel Core asztali processzorokat is elérhetővé tett az NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú videokártyák mellett az Alienware Aurora R12 és a Dell XPS Desktop asztali számítógépekben. 

 

________________

* A merevlemez tényleges kapacitása az előre feltöltött anyagoktól függően változik, és kisebb a feltüntetettnél.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15