Az Oracle felhőjében folyik a MÁV-Volán-csoport jegyértékesítő rendszerének fejlesztése

forrás: Prím Online, 2021. április 14. 12:45

A MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési (JÉ) rendszere a magyarországi közösségi közlekedés legtöbb értékesítési csatornával bíró, legszélesebb kínálatot nyújtó jegyértékesítési felülete, amely folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre több platformon és funkcióval szolgálja ki az utasok szélesedő körét. 

A MÁV-START értékesítésének egyre több csatornáját kiszolgáló JÉ-ből az indulása óta több mint 200 millió díjterméket értékesítettek, közel 160 milliárd forint értékben, amely jól mutatja a rendszer súlyát és szerepét a hazai közlekedésben. 2021-ben megvalósul a JÉ rendszer kiterjesztése a Volánbuszra is, így az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják majd megváltani menetjegyeiket és bérleteiket – legyen szó akár buszos, akár vasúti közlekedésről. 

 

A JÉ rendszer fejlesztése és tesztelése részben az Oracle felhőjében történik. A felhőben történő tesztelés lehetővé teszi a fejlesztési igények által támasztott, környezetekkel, technológiákkal kapcsolatos elvárások dinamikus és rugalmas kiszolgálását. A jegyértékesítő rendszert a MÁV Szolgáltató Központ szakemberei fejlesztik az Oracle technológiái, eszközei és az Oracle tanácsadási szolgáltatásának támogatásával. 

 

Az Oracle Cloud biztonságos és robosztus környezetet biztosít az új funkciók kifejlesztése számára, és automatizált szolgáltatásainak köszönhetően fel is gyorsítja a fejlesztés folyamatát, amely egy ilyen kiemelt jelentőségű alkalmazás esetén különösen fontos. 

 

 

A fejlesztésen és tesztelésen túl az éles rendszer alapját is Oracle megoldások képezik: az Oracle adatbáziskezelő, a virtualizációs és köztesszoftver-megoldások egy kiemelkedően megbízható, üzembiztos és nagy mennyiségű megkeresést kezelni képes rendszert biztosítanak az ország legfontosabb tömegközlekedési jegyrendszere számára. 

 

Az internetes jegyértékesítő felület 2020 decemberétől újult meg: az új Elvira már a vasúttársaság egységes jegyértékesítési rendszerében működik, összekötve a MÁV mobilalkalmazással is. A fejlesztés következő jelentős lépése a Volánbusz jegyek és bérletek elérése lesz a jegyértékesítési rendszer minden csatornáján. A folyamatos bővítésnek és fejlesztéseknek köszönhetően a JÉ rendszer alkalmas arra, hogy az ország különböző közösségi közlekedési vállalatainak menetjegy-értékesítését egyetlen megoldáson keresztül kiszolgáló, egységes rendszerré váljon.  

 

„Folytatjuk mind a rendszer funkcióinak, mind az értékesített termékkörnek a bővítését, illetve az értékesítési rendszer back office tevékenységeinek hatékonyságjavítási fejlesztését is. Nem csak a külső újult meg, de számos új termék és funkció is várható a következő időszakban. A cél az, hogy 2022 végére minden elektronikus jegy és bérlet megváltható legyen az Új Elvirában, beleértve az applikáción már elérhető vasúti bérleteket, HÉV bérleteket, nemzetközi jegyeket, valamint számos újdonságot is. A MÁV Szolgáltató Központ és az Oracle partneri együttműködése révén jött létre a magyarországi közösségi közlekedés alaprendszere, amire büszkék vagyunk és amire hosszú távon építünk. Ezzel az informatika, a digitalizáció üzleti fókuszterületté vált a MÁV-Volán-csoportban is.” – ismertette Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója. 

 

„Világszerte minden szervezetben egyre nagyobb a nyomás az innovációk gyors bevezetése, a digitális szolgáltatások bővítése tekintetében. Az Oracle felhőszolgáltatásai rugalmasan és költséghatékonyan tudják kiszolgálni ezeket a fejlesztési igényeket és fel is gyorsítják a folyamatokat. A MÁV-Volán-csoport jegyrendszerének komplex fejlesztése az egész közép-kelet-európai régióban kiemelkedő jelentőségű projekt, olyannyira, hogy külföldi vasúttársaságok is érdeklődnek a megoldás iránt.” – mondta el Reményi Csaba, az Oracle Hungary cégvezetője.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05