SpaceLogic-kal lehetnek zöldek és intelligensek a jövő épületei

forrás: Prím Online, 2021. április 28. 09:55

Egyszerűség, megbízhatóság, rugalmasság, jövőálló kialakítás, gyártófüggetlenség, növekvő hatékonyság és fenntarthatóság – többek között ezeket az előnyöket kínálja a Schneider Electric új, SpaceLogic termékcsaládja. A KNX szabványt használó berendezéseket a piaci igények alapján fejlesztette ki a vállalat és a lakóházaktól az irodákon át a szállodákig lényegében minden ingatlan esetébe megteremtik a gazdaságos és zöld üzemeltetés feltételeit.

A tavalyi 66,3 milliárd dollárról 2025-re 108,9 milliárd dollárra nőhet az okosépületek kialakítását támogató megoldásokra költött összeg a MarketsandMarkets év elején bemutatott előrejelzése szerint. Az elemzés alapján a jelentős fejlődés mögött az IoT-alapú (dolgok internete) épületmenedzsment rendszerek fokozott alkalmazása, az egyre tudatosabb térkihasználás, illetve az energiahatékony működés iránti igény áll majd. 

 

A COVID-19 járvány rámutatott arra is, hogy a biztonság, a változó körülményekhez történő gyors és rugalmas alkalmazkodás kulcsfontosságúvá váltak az épületüzemeltetésben is, a fenntarthatósági szempontok pedig már az elmúlt években is egyre nagyobb hangsúlyt kaptak ezen a területen is. A Schneider Electric az elmúlt tíz évben begyűjtött piaci igények alapján megújította a KNX kommunikációs szabványt használó termékcsaládját, és SpaceLogic márkanév alatt most egyszerre több mint egy tucat új, illetve frissített terméket vezet be a piacra. A SpaceLogic berendezések között a villamossági hálózatok alapvető komponenseit és intelligens vezérlőegységeket egyaránt találhatunk, és az új brandhez tartozó készülékek már most lehetővé teszik a jövő kihívásainak is megfelelő épületek kialakítását. 

 

 

A SpaceLogic termékek egyszerű megoldást jelentenek az intelligens ingatlanok létrehozásához, mivel gyártófüggetlen kommunikációs szabványt használnak nem jelent problémát az sem, ha már létező rendszerekkel kell integrálni őket. A Schneider Electric berendezéseinek fejlesztésénél figyelmet fordítottak arra is, hogy a jövő kihívásainak is meg tudjanak felelni, az eszközök szoftvere könnyen és egyszerűen frissíthető. 

 

A SpaceLogic termékcsalád kiterjedt csatlakoztathatóságot biztosít az IoT korszakban, lehetővé téve a csatlakoztatott berendezésekről történő adatátvitelt, valamint a problémák gyorsabb észlelését és elhárítását. Ez hatékonyabb üzemeltetést tesz lehetővé, ami mind a költségek kordában tartásában, mind a fenntarthatósági célok elérésben támogatja az ingatlantulajdonosokat. 

 

„Az új SpaceLogic termékeink között a világítást, az árnyékolást, a hűtést-fűtést vezérlő megoldások is megtalálhatók. Az üzembe helyezést segítő eszközök és a mobilalkalmazások leegyszerűsítik és felgyorsítják a terméktervezést és -telepítést a partnereink számára, hogy fokozott termelékenységet és kényelmet nyújtsanak a végfelhasználóknak és a lakóknak. A nagyon kedvező ár-érték arányú új termékcsaládunkat most vezetjük be a magyar piacra és teljes körű támogatást nyújtunk hozzá a tervezőknek és kivitelezőknek egyaránt” - mondta el Veller Tamás, épületautomatizálási mérnök, a Magyarországon már 30 éve jelen lévő Schneider Electric termékmenedzsere.

 

A vadonatúj SpaceLogic KNX termékcsalád:

Gyártófüggetlen KNX szabvány szerinti, számos praktikus újdonságot és hatékonyságnövelő funkciót tartalmazó világítás- és árnyékolásvezérlő készülékek a fényerősség automatikus szabályozásához; redundáns tápegységek az üzembiztonság maximalizálásához; fűtés-hűtés vezérlő egységek továbbfejlesztett hőmérséklet-szabályozási logikával; megújult fali kezelők és számos további készülék a legmodernebb épületek igényeinek kielégítéséhez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05