Elérhetővé tette előadásait a Startup Safari

forrás: Prím Online, 2021. május 1. 10:05

A legnagyobb hazai online konferencia három napján összesen közel 100 hazai és nemzetközi startup, tech cég, inkubátor, akcelerátor és szakmai szervezet 160 előadójának eseményein több mint 1000 látogató vett részt naponta a múlt héten, április 21 és 23 között.

A Budapest Startup Safari hatodik alkalommal indult útjára, a tavalyi jól bevált gyakorlat szerint online platformon egy interaktív „home conference“ keretében. Az online előadások, workshopok, kerekasztal beszélgetések olyan témaköröket jártak körbe, mint az üzletfejlesztés, az online kereskedelem, a márkaépítés, a jogi és pénzügyi tudnivalók, a befektetési alapok, a tartalomkezelés vagy az egyre nagyobb teret hódító egyéb digitális megoldások és technológiai innovációk. Nem csak üzleti, hanem mélyebb tech témákat is érintettek, az érdeklődők az AI, ML, robotika, automatizáció, kiberbiztonság, fejlesztés vonalon is számos programot találhattak.

 

A szervezők legfőbb célkitűzései között szerepelt a kapcsolatépítés, a hálózatosodás elősegítése is, így minden nap készület olyan programokkal is, ahol a résztvevők egymással és a befektetőkkel, szakértőkkel is tudtak személyesen találkozni az online térben és tapasztalatot cserélni tanácsokat és tippeket kérni. A workshopokon és az előadásokon is lehetőség volt élőben bekapcsolódni, kérdezni és beszélgetni az előadókkal - így napi több ezer interakció valósult meg, ami a résztvevők visszajelzései alapján rendkívül jól pótolta az offline találkozások hiányát, sok új szakmai kapcsolat születhetett meg. 

 

 

A konferencia szakmai megvalósításába bekapcsolódott többek között a Morgan Stanley, az SAP, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Google, az NKFIH a Hungarian Startup University Programjával, a greeHill, az INPUT Program, a Hiventures, az OXO Holdings, a Shiwaforce, a Trax-Retail, a Design Terminal, a Startup Campus és a Visual Europe Group. Partnerként csatlakozott a Danube Cup is, mely együttműködés révén idén először a Startup Safari keretében rendezték meg a régió legnagyobb egyetemistáknak szóló ötletversenyének döntőjét. 

 

„A Budapest Safari három napja alatt sosem látott minőségű tudásanyagot kaptunk az előadóinktól. Abban bízunk, hogy a konferenciát követően résztvevőink sok új szakmai kapcsolattal, optimistábban, felkészültebben, megtelve inspirációval indul neki a munkának. Azt gondoljuk, hogy az online térnek minden előnyét és lehetőségét kihasználtuk a Safari célkitűzéseinek megvalósítására, így reméljük jövőre már egy nagyon vagány hibrid konferencián dolgozhatunk együtt, ahol az ideinél is többen tudunk majd együtt lenni” - mondta Kovács Péter, a Budapest Startup Safari Társalapítója.

 

Idén a résztvevők visszajelzései alapján a program jelentős része a konferenciát követően is elérhető a regisztráltak számára: aki lemaradt egy beszélgetésről, vagy van olyan előadás, amit még egyszer megnézne, az most május 15-ig megteheti, ha belép az online konferencia platformjára. Aki pedig most kapott kedvet ahhoz, hogy felfedezze a Safari-élményt, az kedvezményes áron visszanéző jegyet vásárolhat a Budapest Startup Safari weboldalán keresztül

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15