Különleges formatervezési megoldásokkal készül a Samsung The Premiere projektora

forrás: Prím Online, 2021. május 26. 11:19

A lakókörnyezet elrendezése és az ott található berendezési tárgyak akár egy egész élet történetét elmesélhetik. A belsőépítészeti megoldások és a lakásban található különböző formák kifejező ereje kiemelten fontos a felhasználóknak, a Samsung tervezői pedig úgy alkották meg a legújabb csúcsprojektort, hogy a mindennapoknak és a legtöbb otthonnak is természetes része lehessen. 

A Samsung első, tervezőművészek által megálmodott készüléke a 2016-os The Serif televízió volt, ennek dizájnfilozófiája azóta is felfedezhető a vállalat Lifestyle termékeiben. A The Frame modellek keretes kialakítása például a valódi műalkotásokhoz hasonlóan emeli a helyiségek fényét és a sorozat legújabb tagja, a The Premiere is ezt az utat követi. 

 

A projektor tervezésekor a Samsung szakemberei nemcsak az eszköz működési elvét, hanem a felhasználók szokásait is figyelembe vették. A Premiere kialakítása így inkább egy dísztárgyra emlékeztet, amely akkor is új színt hoz a lakásba, amikor nincs bekapcsolva.

 

 

Nagyszerűen illeszkedik az otthoni környezethez

“A Premiere a nappali vagy a hálószoba központi eleme lehet, akárcsak a hagyományos tévék, hiszen ezt a készüléket is a felhasználók átalakuló igényei alapján alkottuk meg” – mondta el Sungil Bang, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának terméktervezője. A felhasználók ma már nem csak alkalmanként használják a nagyméretű kijelzőket, ezért a Premiere-t is úgy tervezték, mint a televíziókat, hogy mindig használatra készen álljon az élettér központjában. A készülék elsődleges célja, hogy házimozirendszerként működjön, formatervezése azonban lehetővé teszi, hogy ennél sokkal többet adjon hozzá a belső tér kialakításához.

 

“A Premiere egy prémium berendezés, amely a legújabb technológiákkal készül – tette hozzá a dizájner, Jigwang Kim. – A különleges moziélmény ellenére a hagyományos projektorok bizonyos felhasználók számára kevésbé lehetnek vonzók, hiszen kialakításukkal és működésükkel elrontják a lakásbelső összhangját. Hosszú tervezési folyamat eredményeként alakítottuk ki a Premiere kinézetét, hogy az a valódi lakásokban is könnyen megtalálja a helyét és szinte eggyé váljon a környezetével.” A folyamat eredményeként a Samsung szakemberei olyan anyaghasználat, megjelenés, szín és méret mellett döntöttek, amely könnyedén beilleszthető a felhasználók otthonába.

 

 

A mindennapi élet ritmusára tervezve

"A tervezés során kiemelten figyeltünk arra, hogy a formatervezés természetessége hozzájáruljon a The Premiere felhasználói élményéhez. - hangsúlyozta Junpyo Kim, a tervezőcsapat tagja. Annak érdekében, hogy a külső megjelenés tükrözze a termék egyszerű és felhasználóbarát kezelhetőségét, a tervezők folyamatosan szem előtt tartották a felhasználók mindennapos szokásait. Egy olyan kifinomult készülék mellett, mint amilyen a The Premiere, a felhasználóknak nem szükséges olyan előkészületeket végezni a mozidélután előtt, mint a függöny elhúzása, kiegészítő felszerelések vagy külön hangszórók beszerzése.

 

"Biztosak akartunk lenni abban, hogy a készüléket bárki képes lesz könnyen használni, és nem szükséges a környezetüket a termékhez igazítani – emelte ki Byungwook Kang, tervező. – Ezt a szándékot a tervezési folyamat minden szakaszába belefoglaltunk, így az új technológiák mellett ez az, ami a legjobban jellemzi a Premiere által kínált felhasználói élményt."

 

 

Élletel teli színek, akár nappali megvilágítás mellett is

A kiváló képminőség az egyik legfontosabb előfeltétele a nagyképernyős (akár 130 colos) moziélményeknek. A Premiere esetében az élénk színek és a fényerő lehetővé teszik, hogy a felhasználók akár napközben, természetes fény mellett, éles szögből is nézhessék kedvenceiket a projektorral. A készülék háromcsatornás lézer egysége és HDR10+ technológiája kiemelkedő színhűséget biztosít. A 2.800 ANSI lumenes fényerőnek köszönhetően a külső fény nincs hatással a látványra. Mindezek a technológiák a gondos tervezésnek köszönhetően kompakt formában találhatók meg a Premiere-ben, így a felhasználók otthonában szinte bárhol felállítható. 

 

 

Lenyűgöző hangzás, integrálva

A megfelelő hangzás nélkül szintén nehéz elképzelni a kiemelkedő házimozi élményt. A projektorokra szerelt hangszórók teljesítménye általában nem elegendő a magával ragadó filmélményhez, a felhasználók ezért legtöbbször extra hangszórókat kell szerelnek fel. A Premiere egy teljesen új szintet képvisel hangminőség terén. A Premiere beépített hangszórója mélyhangsugárzóval és Acoustic Beam térhangzással is rendelkezik és a készülék bal és jobb oldalán, 44 audio nyíláson keresztül bocsát ki hangot, hogy valóban három dimenziós hangélményt teremtsen. A projektor Acoustic Beam technológiáját a fúvós hangszerekhez hasonlóan építették, a hanghullámok hosszú csöveken található nyílásokon át távoznak, így hoznak létre gazdagabb és mélyebb hangot.

 

A Premiere-t úgy tervezték, hogy könnyedén belesimuljon a környezetébe. A Samsung tervezői csapata azért hozta meg ezt a döntést, hogy olyan terméket készítsen, amely jól működik a tényleges helyzetekben, miközben a valós preferenciáknak és a környezetnek megfelelően érti meg felhasználóit.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

A Galaxy Buds széria legújabb frissítése magával ragadó, intelligens hangzást kínál

A Samsung közelmúltban megjelent Galaxy S24 termékcsaládja a Galaxy AI erejével új lehetőségeket teremtett a kultúrák közötti kapcsolatteremtésre. A biztonságos, készülékeken elérhető mesterséges intelligenciával a felhasználók jelenleg 13 nyelven hidalhatják át a kommunikáció során felmerülő nyelvi akadályokat. A Galaxy Buds fülhallgatókat érintő legújabb frissítések még zökkenőmentesebbé tehetik ezen okosfunkciók használatát.

2024. február 29. 14:28

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05