Leltározó robot készül az ELTE-n

forrás: Prím Online, 2021. június 2. 11:03

A Martin Metal Product Kft. és az Eötvös Loránd Tudományegyetem által alkotott konzorcium 574,5 millió forintot meghaladó, vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati kiíráson. A projekt keretében kifejlesztendő MOBOT a nyersanyag- és félkésztermékeket raktározó cégek munkáját segítheti a jövőben.

A 964,2 millió forintot meghaladó összköltségvetésű beruházásból egy mesterséges intelligenciával támogatott, gépi látáson alapuló, automata raktárleltározó robotrendszer jön létre. A MOBOT lehetővé teszi az alapanyag- és félkésztermék-raktárak teljesen robotizált leltározását, amennyiben a tárolt árucikkek jól láthatóak és megközelíthetőek. A kialakítandó rendszer egy meglévő robotplatformra épülő, a projektben kifejlesztendő új leltározó robotegységből, egy központi vezérlőegységből és egy telefonos applikációból áll.

 

A kezelő előre megadott időpontra ütemezi, vagy ad hoc módon indíthatja el a telefonos applikáció segítségével a leltározást. A leltározó robotegység a központi egységgel folyamatosan kommunikálva, az előre beprogramozott útvonal szerint teljesen automata módon bejárja a raktárteret. Az egyes raktári tároló helyeknél a polcrendszerre, látható pontra felragasztott azonosító jelek segítségével áll pozícióba, majd indítja a gépi látással támogatott leltározási folyamatot. A leltározás történhet beprogramozott termék típusától függően cső, szelvény, lemez, bála megszámlálásával, vagy automatikusan a vonalkód felismerésével és leolvasásával.

 

A MOBOT mind a hazai, mind a nemzetközi nyersanyag- és félkésztermékeket raktározó cégek számára nagy segítséget jelenthet a jövőben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09