A Microsoft megtartotta éves partnerkonferenciáját

forrás: Prím Online, 2021. július 15. 15:24

Cloud PC, a Teams-ből elérhető Dynamics 365 vállalatirányítási rendszer, újabb szoftverek  a Microsoft Viva platformon – többek között ezek voltak az idei Microsoft Inspire, a cég éves partnerkonferenciájának fontos bejelentései. A független szoftverfejlesztők az eseményen kiemelt figyelem övezte: ők a Microsoft Marketplace felületén speciális kedvezményekben, mentorált tréningekben, szaktanácsadásban és marketing támogatásban részesülnek, hogy hatékonyabban elérhessék célközönségüket.

 

 

A független szoftverfejlesztők kitüntetett figyelmet kaptak az idei Microsoft Inspire partnerkonferencián. A rendszergazdák, a CSP (Cloud Solution Provider) partnerek és általában minden Microsoft partner találhatott olyan új szolgáltatást vagy technológiai innovációt, amely a további üzleti növekedését támogatja. Az Év Microsoft Partnere 2021 díjak átadása után, amelynek nyertese Magyarországon a Kingsol lett, a Microsoft izgalmas technológiai innovációkat is bejelentett az eseményen.

 

A Windows a felhőben bármilyen eszközről elérhetővé válik

A tech szakma évek óta várta és találgatta, hogy mi lesz a Windows 365 márkanév sorsa, amit még 2015-ben védett le a Microsoft. A Microsoft bejelentette: az operációs rendszerét, vagyis a teljes Windows 10 (ősztől a Windows 11) élményt, az appokkal, adatokkal és beállításokkal együtt, elérhetővé teszi a Microsoft számítási felhőjéből streamelve, ami azt jelenti, hogy – a Windows 365 nevű felhőszolgáltatás révén – hozzáférhetővé válik bármilyen eszközön, épp abban az állapotában, ahogy a felhasználója a legutolsó használatkor hagyta. Ezzel egy új, hibrid PC kategória jön létre, az úgynevezett Cloud PC, amely egyszerre használja ki a felhő erőforrásait és az adott eszköz képességeit.  A Cloud PC összes adata a felhőben, nem pedig az adott eszközön tárolódik, amit – a Zero Trust jegyében – többfaktoros autentikáció véd.

 

 

A Windows 365 a vállalati rendszergazdák dolgát is nagyban megkönnyíti, hiszen a virtualizációs technológiákban szerzett jártasság nélkül lesznek képesek a munkatársak eszközeire telepíteni a Windows operációs rendszert, és annak frissítése és karbantartása is leegyszerűsödik. A rendszerintegrátorok és szolgáltatók ezzel a maximumot hozhatják ki a Windowsból az ügyfeleik számára. A független szoftverfejlesztők (ISV – independent software vendors) új applikációikat a felhőbe telepítve segíthetik a cégek digitális átalakulását, a hardvergyártók pedig a Windows 365 szolgáltatásaival bővíthetik tovább kínálatukat. A Windows 365 augusztus 2-ától lesz minden felhasználó számára elérhető.

 

Minden innováció a felhőre épül

A felhő a Windows 365-től függetlenül is fontos hívószó volt az Inspire konferencián: ezzel indul az adatelemzés, a biztonság, a mesterséges intelligencia és most már az operációs rendszer is. A Microsoft például iparágspecifikus felhőinfrastruktúrákat is bemutatott, amelyek a meglévő felhőszolgáltatások moduláris, az ügyfelek által rugalmasan tovább alakítható kiegészítései. A Microsoft Cloud for Sustainability azonban olyan újdonság, amelynek bármilyen iparágban hasznát fogják venni: a károsanyag-kibocsátás-csökkentéssel összefüggő adatok tárolását és riportok elkészítését  könnyíti meg. A fenntarthatóságért kifejlesztett felhőváltozat előzetese még ebben az évben várható.

 

A Microsoft szeretne maga is példát mutatni a fenntartható működés terén, ezért megújította korábbi, már eddig is ambiciózus célkitűzéseit: 2030-ra minden esetben, az összes általa felhasznált elektromos energiát kizárólag fenntartható forrásból fogja beszerezni (100/100/0 kötelezettségvállalás).

 

Dynamics 365 a Teamsben

Azoknak, akik ma egyaránt használják a Dynamics 365 vállalati irányítási rendszert és a Teams kollaborációs eszközt, mostantól nem kell alkalmazást váltaniuk ahhoz, hogy hozzáférjenek az egyik vagy másik platformon tárolt adataikhoz. Ezzel összeér az ügyfélkezeléssel és értékesítéssel foglalkozók és a Teams felhasználók 145 milliós, folyamatosan bővülő tábora – ennyien használják jelenleg napi rendszerességgel a kollaborációs eszközt. A Dynamics 365 ugyanis beépül a Teams-be, ezzel leegyszerűsödnek a munkafolyamatok és leomlanak a működési területek közötti falak – természetesen, a konfigurálható jogosultságoktól függően. A Dynamics 365-höz való hozzáférést a Teams felhasználóknak teljesen ingyenesen biztosítja a Microsoft.

 

Új szoftverek a Viván

A Microsoft Viva az idei év újdonsága, amit a home office rohamos terjedése keltett életre. Ma már a hibrid munkavégzés van terítéken, ami miatt hangsúlyosabbá vált a jobb munka-magánélet egyensúly megteremtése és a munkaeszközök távoli elérhetőségének biztosítása. A Microsoft friss tanulmánya igazolja, hogy a legjobb munkakörnyezetet biztosító vállalatok kétszer nagyobb eséllyel érik el a pénzügyi célkitűzéseiket és ötször nagyobb esélyük van arra is, hogy megtartsák a munkatársaikat.

 

A Microsoft Viva a hibrid munkavégzés új platformja, amely inkább egy többféle funkcióval rendelkező irodai eszközrendszer, mint egyetlen szoftver, amely többek között a Teams-t is magában foglalja, de a képzések, a munkatársak testi és lelki egészségének megőrzését vagy épp a tudásmegosztást támogató szoftverek is megtalálhatók ezen a közös felületen, a munkafolyamatokkal közvetlenül összekötve. A már meglévő szoftvereket kiegészítve, a Viva ezúttal több mint 20 új, független szoftverfejlesztő által kínált alkalmazással bővül, mint amilyen például a Workday, a Qualtrics és a ServiceNow. A Microsoft azt ígéri, hogy az év folyamán újabb applikációk is elérhetővé vállnak majd ezen a platformon, amelyet úgy alakítottak ki, hogy abba az újdonságok könnyen integrálhatóak legyenek.

 

Szoftverfejlesztők pörgetik a Microsoft piactereit

A Microsoft kiemelt figyelmet fordított a szoftverfejlesztőkre a konferencián, akik egyetlen év alatt 70 százalékkal növelték meg a Microsoft kereskedelmi piacterein közzétett applikációik számát. Jelenleg több mint 30 000 szoftver és szolgáltatás érhető el ezeken a felületeken, amelyeket minden hónapban 4 millió vásárló keres fel. A Microsoft bejelentette, hogy mind az Azure Piactéren, mind a betűfontokat értékesítő felületen, mind pedig a Microsoft AppSource-on, egységesen 3 százalékra mérsékli a szoftvereket publikálók számára megállapított értékesítési jutalékot, ami jóval kedvezőbb az iparágban elfogadott 20 százaléknál. A lépés több bevételhez juttatja a Microsoft partnereit és egyszerűsíti a díjkalkulációt. Ősztől a független szoftverfejlesztőknek módjukban áll majd külön díjat meghatározni az általuk kiválasztott CSP szolgáltatásközvetítő viszonteladó partnereknek, amivel még jövedelmezőbbé tehetik számukra a kereskedelmi piactéren közzétett applikációk tovább értékesítését.

 

Azokat, akik kifejezetten modern munkahelyi alkalmazásokat fejlesztenek a Microsoft Teams-re, vagy a Microsoft Vivára, speciális kedvezményekkel ösztönzi a Microsoft. Ők hozzáférést kapnak a Microsoft technológiákhoz, mentorált tréningekben és egyedi szaktanácsadásban részesülnek, továbbá a Microsoft Teams sokmillió felhasználójának megszólításához is segítséget kapnak. A két éve futó Business Applications ISV Connect program platformot, erőforrásokat és támogatást biztosít a szoftverfejesztőknek ahhoz, hogy még könnyebben létrehozhassák, publikálhassák és értékesíthessék az applikációikat. A konferencián ennek a programnak a megújításáról is megosztottak friss információkat.

 

A Microsoft 365 Lighthouse, valamint Project “Orland” for Microsoft 365 előzeteseit is elérhetővé tette a Microsoft, amelyek azzal segítik a partnerek növekedését és az új üzleti lehetőségek megragadását, hogy megkönnyítik a biztonsági szolgáltatások telepítését. Az előbbi a Microsoft 365 Business Premium csomagot használó kis- és középvállalkozások eszközeinek és adatállományának védelméhez járul hozzá, az utóbbi a Partner Központ újdonsága, amely a CSP partnereknek szolgáltat információkat ügyfeleik felhasználói szokásairól, így például arról, hogy igényelnek-e támogatást az applikációk kezeléséhez, vagy készen állnak-e új szolgálatások bevezetésére.

 

További információk a Microsoft Inspire konferencia újdonságairól: 2021 Inspire Book of News, Microsoft Inspire.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09