A Sony hét győzelmet ünnepelt a 2021-es EISA-díjkiosztón

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 22. 14:07

A Sony bejelentette, hogy minőségét és innovációját ismét elismerték az Expert Imaging and Sound Association Awards nevű, nagy presztízsű díjátadón. A Sony összesen hét díjat nyert el: az Alpha 1 "Az év fényképezőgépe" kategóriában, az Xperia 1 III "Az év multimédiás okostelefonja" kategóriában, a VPL-VW590ES pedig a "Házimozi projektor" kategóriában aratott győzelmet a digitális képalkotás, a mobil és az otthoni projektorok területén. 

 

A Sony-díjak teljes listája:

•  EISA Az év fényképezőgépe 2021-2022: Alpha 1

•  EISA Fotó/Videókamera 2021-2022: Alpha 7S III

•  EISA Standard objektív 2021-2022: FE 50mm F1.2 GM

•  EISA nagylátószögű objektív 2021-2022: FE 14mm F1.8 GM

•  EISA nagylátószögű zoomobjektív (full-frame) 2021-2022: FE 12-24mm F2.8 GM

•  EISA Az év multimédiás okostelefonja 2021-2022: Xperia 1 III

•  EISA házimozi projektor 2021-2022: VPL-VW590ES

 

EISA Az év fényképezőgépe: Alpha 1

Az Alpha 1-gyel a fotósoknak nem kell a felbontás és a sebesség közötti hagyományos kompromisszumra gondolniuk, mivel ez a fényképezőgép mindkettőt kínálja. A fényképezőgép középpontjában egy 50,1 MP-es, teljes képméretű, hátulról megvilágított Exmor RS CMOS képérzékelő és a BIONZ XR processzor áll, amely villámgyors olvasási sebességet biztosít, és akár 30 kép/mp sebességű sorozatfelvételt tesz lehetővé, az elektronikus keresőben pedig megszakítás nélküli, elsötétedésmentes képet biztosít. A kettős meghajtású zár akár 1/400 mp-es vakuszinkronizálást, az elektronikus zár pedig akár 1/200 mp-es szinkronizálást tesz lehetővé. A valaha gyártott egyik legsokoldalúbb fényképezőgépnek tervezett Alpha 1 az iparág vezető videofilm-képességeit kínálja, akár 8K (7680x4320) 30p 10 bites 4:2:0 filmfelvétellel. Az adatforgalmat segítő legújabb és leggyorsabb technológiák használatával az eszköz professzionális színvonalú munkafolyamatokat tesz lehetővé. Kibővített, számítógéphez kötött felvételi képességei a legigényesebb szakembereket is könnyedén meggyőzik.

EISA Fotó/Videókamera: Alpha 7S III

Az Alpha 7S III lenyűgöző 4K videóminőséget biztosít kompromisszumok nélkül. A fényképezőgép 12,1 megapixeles, hátulról megvilágított, teljes képkockás Exmor R CMOS képérzékelővel büszkélkedhet, amely kiemelkedő teljesítményt nyújt nagy érzékenységű, akár ISO 409 600-ra bővíthető és minimálisra csökkentett rolling shutter effektus mellett. A teljes pixelkiolvasás ultraéles és tiszta videót is lehetővé tesz vágás nélkül. 4K/60p módban a fényképezőgép több mint egy órán át képes rögzíteni, míg lassított felvételben 4K/120p és Full HD/240p is elérhető. A fényképezőgép belsőleg 10 bites felvételeket rögzít 4:2:2 színmintavételezéssel; 16 bites RAW-adatokat is képes HDMI-n keresztül egy kompatibilis felvevőre kimenekíteni. A 3,0 típusú, oldalra fordítható LCD-képernyővel és az iparágban egyedülálló, 9,44 millió képpontos OLED elektronikus keresővel tökéletesen bekeretezheti és megfigyelheti a témát. Végül érje el az optimális videó munkafolyamatot az S-Cinetone tartozékkal, a teljes HDMI-csatlakozással mind a videofelvételhez, mind a feldolgozáshoz, a szívós AF-hez a Sony egyedülálló valós idejű követési és Eye AF technológiájával, amelyek ideálisak önálló fényképezéshez vagy kis méretű gyártáshoz.

 

EISA Standard objektív: FE 50mm F1.2 GM

Az egyedülálló prémium objektív ötvözi a kiváló képminőséget, a nagyon fényes F1.2 rekesznyílást, valamint a rendkívül kompakt és könnyű kialakítást. Az újonnan fejlesztett 11 lamellás kör alakú rekeszés az XA (extrém aszférikus) lencsetagok együtt kellemes bokeh hatást biztosítanak. A négy XD (extrém dinamikus) lineáris motor gyors és pontos autofókuszt és követést biztosít. Ezenkívül az FE 50mm F1.2 GM rekeszgyűrűvel van felszerelve, amely váltható a kattintás és a kattintás nélküli használat között, így ideális állóképek és videók készítéséhez. Ez az objektív kiváló alkotóeszközt kínál az alkotóknak portrékhoz, esküvői fotózáshoz, videózáshoz és egyebekhez.

 

EISA nagylátószögű objektív: FE 14mm F1.8 GM

A rendkívül kompakt, nagynyílású, ultraszéles látószögű elsődleges objektív ötvözi a Sony legújabb optikai tervezési eredményeit és gyártási technikáit egy egyenes vonalú, 14 mm-es F/1,8 objektívben, amelyet ugyanolyan könnyű hordani a terepen, mint a stúdióban. A kompakt méret és súly azonban nem veszélyezteti a magas képminőséget vagy megbízhatóságot, amely a nehéz körülményekhez szükséges. A Sony FE 14mm F1.8 GM lenyűgözően jól teljesít a táj, az éjszakai táj, az építészet és a videózás területén. A 9 lamellás rekesz és az XA lencse-elemek hozzájárulnak a vonzó bokeh-hez, míg az XD lineáris motorok gyors és pontos autofókuszt biztosítanak.

 

EISA nagylátószögű zoomobjektív (full-frame): FE 12-24mm F2.8 GM

A Sony nagynyílású, rendkívül széles látószögű zoomobjektívje valóban elképesztő termék, figyelemre méltó optikai teljesítménnyel. Az élesség a kép teljes terjedelmében lenyűgöző, még maximális rekeszérték mellett is, részben az eddig gyártott legnagyobb XA lencsetagnak köszönhetően. Az objektív elképesztően kompakt is, tekintettel a 122° -os látószögre és az F2,8 fényes maximális rekeszre. Az FE 12-24mm F2.8 GM kiváló építési minősége magában foglalja az elülső elem víz- és olajlepergető fluorbevonatát. Az XD lineáris motorok gyors és pontos autofókuszt biztosítanak, így ez az objektív hasznos eszköz a tájfotósok, videósok és fotóriporterek számára.

 

EISA Az év multimédiás okostelefonja: Xperia 1 III

Az Xperia 1 III-at az Alpha-szériás kamerák mérnökeivel közösen fejlesztették, amelyek az iparág vezető autofókusz-technológiájáról híresek. A telefon gyors, pontos, folyamatos AF-t biztosít minden objektívvel minden lencsén, továbbá valós idejű Eye AF funkcióval is ellátták. Ezenkívül az Xperia 1 III rendelkezik a világ első változtatható fókusztávolságú teleobjektívével, Dual-PD érzékelővel és 4K HDR OLED 120 Hz frissítési gyakoriság kijelzővel ötvözve.

 

Az Xperia 1 III kifinomultabb eszköztárat biztosít azoknak a fotósoknak, akik tökéletes képeket szeretnének készíteni. Az Xperia 1 III valós idejű követéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy precíz fókuszban fényképezzék a legnagyobb kihívást jelentő mozgó alanyokat. A felhasználók a mesterséges intelligencia-alapú algoritmusok és a 3D iToF érzékelő segítségével mérhetik a távolságot, a valós idejű követés pontosan felismeri és fókuszál az alanyra, és folytatja a követést, még akkor is, ha az alany ideiglenesen elmozdul a kamera elől. Ezt egészíti ki a világ első okostelefonja, változtatható fókusztávolságú teleobjektívvel párosítva, akár 105 mm-es gyújtótávolságot elérő Dual PD szenzorral - a kettős PD-érzékelőnek köszönhetően gyors autofókusz segítségével. A 70 mm-es és 105 mm-es mód közötti váltás során a fókusz egy pillanat alatt beállítható, hogy gyorsan megörökítse a részletek szépségét. Az Xperia 1 III akár a 16 mm-es és 24 mm-es gyújtótávolságot is elérheti a kreatívabb rugalmasság érdekében.

 

A kiváló kamerás tulajdonságok mellett az Xperia 1 III gazdag összeállítást kínál az integrált funkciókhoz, amelyek összekötik az Xperia közösséget szenvedélyeivel. Legyen szó fényképészekről, a zenék szerelmeseiről, filmrajongókról, játékosokról vagy operatőrökről, az Xperia 1 sorozat következő generációja számos új multimédiás funkcióval gazdagítja a felhasználói élményt - beleértve a sztereó hangszórókat, a 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozót, a 360 Reality Audio-t, valamint az új és továbbfejlesztett Game Enhancer funkciókat.

 

EISA házimozi projektor: VPL-VW590ES

 

A VPL-VW590ES 1800 lm-es natív 4K házimozi-projektor, mindenre kiterjedő házimozi, amely a csúcsminőségű házimozi-kivetítőktől elvárt 4K tisztaságot, mély kontrasztot és élénk, pontos színeket nyújt. Hihetetlenül tiszta HDR-élményt kínál az „X1 projector” képfeldolgozó processzor alkalmazásával, amely a Sony tévékhez használt technológiáján alapul, a vetítési képtulajdonságokra optimalizálva. Tekintse meg a 4K HDR tartalmakat az alkotó szándéka szerint az „X1 projector” funkcióval ellátott „Dynamic HDR Enhancer” funkcióval, amely dinamikus hangleképezéssel optimalizálja a HDR képminőséget. A dinamikus tartomány kibővül a fekete szintek mélyítésével a precíz fényforrás-tompítással, miközben egyszerre fokozza a kiemeléseket, mindezt képkockánként.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15