Balatonfüreden is bővül a Vodafone 5G hálózata

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 27. 14:46

Folytatódik a Vodafone 5G hálózatának bővítése: a szolgáltató ügyfelei Budapest, Zalaegerszeg, Siófok, Székesfehérvár és Miskolc után egy újabb nagyvárosban, Balatonfüreden élvezhetik az újgenerációs mobilhálózat nyújtotta előnyöket. A szolgáltató előzetes felmérések alapján döntött a lefedettség szigetszerű bővítéséről, így Balatonfüred legnépszerűbb részén – a Tagore-sétányon – érhető el a szupergyors mobilinternet.

A Vodafone Magyarország 2019-ben a hazai szolgáltatók közül elsőként indította el mindenki számára elérhető kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában a 2016-ban vásárolt 3500MHzes frekvenciakészletének köszönhetően. A vállalat tavaly, egy előre meghatározott stratégia mentén kezdte meg lakossági 5G szolgáltatásának bevezetését Budapest után a Balaton környékén, illetve néhány vidéki nagyvárosban. A tavalyi fejlesztések eredményeképp Siófokon, Székesfehérváron, Miskolcon és számos kisebb településen indult el a Vodafone újgenerációs mobilinternet-szolgáltatása. Folytatva a hálózatkiépítési és bővítési munkálatokat, már Balatonfüreden, a Tagore-sétányon is megtapasztalhatják az 5G elképesztő képességeit az ügyfelek. 

 

 

 

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így a szolgáltató az utóbbi években folyamatosan fejlesztette hálózatát a térségben. Ennek köszönhetően korábban a tó teljes térségében elérhetővé vált a 4G+ szolgáltatás, mely így 53 településen érhető el. Ezt követően 2020-ban a Vodafone a déli part fővárosában, Siófokon indította el 5G szolgáltatását.  

 

A Vodafone 5G hálózatának vidéki fejlesztései természetesen 2021 második felében is folytatódnak: a szolgáltató a tervek szerint a harmadik negyedév végéig országosan több száz bázisállomáson tervezi felkapcsolni az 5G-t. 

 

A Vodafone Magyarország részletes 5G lefedettségi térképe itt érhető el. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15