Új mininotebook a Fujitsutól

Tóth Kristóf, 2001. július 2. 22:26
A Fujitsu cég számítógépek gyártásával foglalkozó leányvállalata, a Fujitsu PC Corporation (FPC) a napokban mutatta be a cég díjnyertes mininotebook termékcsaládjának, a LifeBook B Seriesnek a legújabb tagját.
A cég képviselői elmondták, hogy bár az újdonság nagyon kis méretekkel rendelkezik, ez mégsem jelenti azt, hogy az általa nyújtott szolgáltatások köre szűkebb lenne, mint a nagyobb méretű hordozható számítógépeké, vagyis az új Fujitsu notebookot elsősorban azoknak a felhasználóknak ajánlják, akiknek sokszor útközben kell számítógépezniük, és egy lehetőleg minél kisebb méretekkel rendelkező notebookot tartanak erre a célra ideális megoldásnak.

A Fujitsu LifeBook B termékcsaládjába tartozó legújabb notebook egyben a legnagyobb teljesítményű LifeBook is, mely 10,4 colos képátlójú, SVGA felbontású TFT érintőképernyővel rendelkezik, miközben az egész számítógép 25,2 centiméter széles, 21,6 centiméter hosszú és 3,2 centiméter vastag, tömege pedig kevesebb mint 1,36 kilogramm.

Habár az új Fujitsu Lifebook notebook megőrizte elődei nagyon kis méreteit, belsejében már teljesen új technika található, hiszen például a notebook "lelkét" egy vadonatúj 600 MHz-es frekvenciájú Intel Pentium III processzor jelenti, annak is az ultraalacsony feszültségigényű változata, melynek rendkívül alacsony áramfelvételében az Intel SpeedStep technológia is rendkívül nagy szerepet játszik. A SpeedStep technológia lényege, hogy amikor a számítógép teljesítménye nincs teljes mértékben kihasználva, akkor a processzor automatikusan alacsonyabb működési frekvenciára vált, ami értelemszerűen jelentősen meghosszabbíthatja azt az időt, amit egy notebook egy feltöltéssel működni képes.

A Fujitsu új LifeBook B notebookja a napokban világszerte forgalomba került, mégpedig 2199 dolláros áron, mely ár magába foglalja a Microsoft Windows 98 Second Sedition vagy Windows 2000 Professional operációs rendszereket is. A felhasználók 20, illetve 30 GB-os kapacitású merevlemezzel és 128 illetve 256 MB-os memóriával rendelhetik meg új notebookjukat, melyben integrált 56K V.90 modem és 10/100 base-TX Ethernet kártya is található. A notebbok áramellátásáról egy háromcellás lítium-ion akkumulátor gondoskodik, az opciós listán pedig többek közt USB-s floppy meghajtóval és CD-ROM-mal is találkozhatunk.

Kulcsszavak: notebook Fujitsu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05