Egyenes út a Mol-benzinkutakhoz

Fekete Gizella, 2001. augusztus 7. 18:27
Többek között látogatói által is ingyen igénybe vehető, Magyarország-térképpel egybekötött útvonalajánló programmal bővítette az egy évvel ezelőtt elsősorban a látogatottság növelése céljából és kereskedelemi szempontok alapján megújított társasági honlapját a Mol Rt.
Az elsősorban természetesen saját termékei, szolgáltatásai – benzinkutak, PB-gáz cseretelepek, kenőanyag-márkakereskedők és viszonteladók stb. – reklámozására és elérésének megkönnyítésére kitalált funkciókat, ahogy a korábbiakat is, a tavaly tendert nyert Webigen Rt. munkatársai fejlesztették. Közös sajtótájékoztatójukon Felkai György, a Mol kommunikációs igazgatója, valamint Bárhory Balázs és munkatársai mutatták be az említetten túl az értékesítés előtt álló molos ingatlan-adatbázissal, virtuális töltőállomással és ügyességi játékokkal is bővült honlapot.

A korábban alkalmazott rugalmas, skálázható technológia most kamatozott. A ma napon a site-ra került magyar nyelvű – a Cartographia térképeire és a KSH adataira támaszkodó –, egyelőre még csak Magyarországot ismerő, de később akár egész Európára kiterjeszthető útvonalkereső és -meghatározó rendszer a Molnak a jelölt térségben legközelebb elérhető benzinkútján túl bármilyen útvonal felkutatására alkalmas, bár – nem lévén kapcsolata az ezeket kezelő ezek háttérszervezeteivel – az aktuális útlezárásokat, eltereléseket ma még nem tartalmazza. A biztonságos, bővíthető és frissíthető megoldásba később további funkciók is integrálhatók.

Külön webes felület készült a Mol értékesítésre szánt ingatlanok törzsadatainak és specifikus információinak megjelenítésére és kereshetőségére (www.mol.hu/ingatlan) is. Az említett térképprogramhoz hasonlóan ennek adatkezelő és megjelenítő modulja is AIX, Oracle platformra épült.

Látogatócsalogatók a megújult honlap autózáshoz kapcsolódó játékai (City Gran Prix, Rohamtempó, Tanktempó), melyek tervezése és kivitelezése során keletkezett Java Script és Applet megoldások megfelelő felhasználói interakciók hatására a játékos állomására töltődve ott lokálisan futtathatók, majd a játék befejeztével az elért pontszámok a kiszolgáló szerveren a felhasználó javára jóváíródnak, s később közjegyzővel hitelesített webalapú program eredményt hirdet.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint az e-business felé is tapogatódzik a Mol Rt. Egy jelenleg futó – az SAP R/3-ra való áttéréshez igazodva SAP B2B-re alapozott – e-Procurement pilot projekt a mindennap használatos kiegészítő termékek, papír, irodaszer stb. beszerzésének “internetesítésével” járó előnyök felderítését szolgálja. A 250 felhasználó és 10 beszállító részvételével zajló pilottól többek között a beszállítók költségcsökkentésének begyűrűztetéséből származó tranzakciós költségcsökkenést és az árubeszerzés gyorsulását várják, de a később esetleg stratégiai területekre is kiterjeszthető e-Procurement fortélyait is ezen igyekszenek ellesni.

Kulcsszavak: Webigen MOL onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50