Forma-1 - jó üzlet a hálón árulni

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 28. 09:12
A Forma-1 és az internet szinte "kézenfogva" jár, erre kiváló példa - sok egyéb mellett - az egyik élistálló következetes üzletpolitikája.
Bár a konstruktőrök versenyében még a második helyért is meg kell küzdenie a West-McLaren-Mercedes csapatának a már világbajnok Ferrari mögött a BMW-Williamsszel, mégsem állítható, hogy nem az űrkorszakot idéző tervszerűség jellemzi a korábbi kétszeres világbajnok finn Mika Hakkinen, valamint az M. Schumacher mögött szintén a 2. helyre törő skót David Coulthard hátországát: tovább erősödik ugyanis a Sun Microsystems (a nagyvállalati hardverek, szoftverek, valamint a világhálót működtető szolgáltatások vezető szállítója) és a wokingi autósok közötti kapcsolat.

Nemcsak a pályán játszik fontos szerepet a Sun, hanem biztosítja a McLaren webhelye és elektronikus kereskedelmi műveletei mögött álló rendszert is.

A www.mclaren.com a Forma-1-es webhelyek egyik legjobbika az egész világon. A webhelyen a csapatról, a pilótákról és a partnerekről olvasható információ. Ugyancsak ez a webhely ad otthont a McLaren tagsági klubjának, a Team McLarennek és a hivatalos ajándéktárgyboltnak is.

Szemben a Forma-1-es csapatok túlnyomó többségével, a West- McLaren-Mercedes ajándéktárgyait kizárólag a csapattól közvetlenül lehet megvásárolni, vagy katalógusból, vagy egyre inkább online. Ezzel a módszerrel a McLaren célja, hogy biztosítsa a márkanév védelmét, az értékesítésből származó bevételt és a globális egységességet.

Az internetes oldal forgalma óriási: havonta 460 ezer egyéni felhasználót regisztrálnak. Az online értékesítés bevételei 200 százalékkal nőttek, olyannyira, hogy jelenleg már az összes forgalom 50 százalékát teszik ki.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50