Megnyílt a Liferay Marketplace a nagyvállalati felhasználók és fejlesztők előtt

forrás Prim Online, 2012. augusztus 9. 05:49

A Liferay, a világ vezető nyílt forráskódú nagyvállalati portál fejlesztője a napokban elérhetővé tette Liferay Marketplace szolgáltatását. A piactér jelenleg több mint 70, a Liferay által fejlesztett nagyvállalati alkalmazást és grafikus dizájnt kínál. 

A bejelentés részeként a Liferay meghívja a független alkalmazásfejlesztő cégeket és szakterületükön kiemelkedő egyéni fejlesztőket, hogy nagyvállalati alkalmazásaik értékesítési csatornájaként használják a Liferay Marketplace-t. A Liferay Marketplace megnyitásának következő lépcsője ezen alkalmazások publikus elérhetőségének megvalósítása, melynek része a beépített tranzakciókezelés és fizetésfeldolgozás is.

A Liferay Marketplace megnyitása és a független fejlesztők meghívása mérföldkő abban a 12 éves globális fejlődési folyamatban, melynek során a Liferay a nagyvállalati felhasználók számára transzparens és agilis IT üzleti környezetet épített ki.
 
A piactér beváltja a Liferay szabad bővíthetőségére valamint egyszerű üzemeltethetőségre tett ígéreteit. Felhasználói mostantól nyílt adatbázisból tölthetnek le, értékelhetnek és telepíthetnek alkalmazásokat lokális Liferay szerverükre, mely üzleti és műszaki felhasználók számára is gyors és egyszerű testreszabást és bővítést tesz lehetővé.
 
"A Liferay Marketplace számos olyan célt megvalósít, melyeket már hosszú évek óta igyekszünk elérni" - mondta Brian Chan, a Liferay vezető rendszermérnöke. "Nemcsak megkönnyíti felhasználóink számára webalkalmazásaik bővítését, de egyidejűleg jelentősen csökkenti a pénzügyi és időbeli ráfordítások nagyságát."
 
A Liferay Marketplace új értékesítési csatornát biztosít fejlesztői közössége számára. E csatorna révén a fejlesztők globálisan több mint 500.000 Liferay szerveren jelennek meg automatikusan. Félmilliónál több végfelhasználó láthatja kiemelve a legnépszerűbb alkalmazásokat, kereshet, böngészhet témakörök szerint, kap instant betekintést az egyes alkalmazások leírásába, felhasználói visszajelzéseibe és értékelésébe. Végül pedig - a Liferay fejlesztéseivel megegyező módon - ezeket az alkalmazásokat a végfelhasználók letölthetik és megvehetik. A Marketplace ilyen jellegű megnyitásának előkészítéseként számos független IT szolgáltató már megkezdte egyedi alkalmazásainak Marketplace adaptációját.
 
"A Liferay Marketplace mindenkinek lehetőséget biztosít, hogy egyedi alkalmazása globálisan, megbízható forrásból származó opcióként megjelenjen felhasználóink körében." - hangsúlyozta Brian. "Úgy hisszük, ezzel garantáltuk, hogy a Liferay és a Liferay közösség innovativitása egyszerűbben és gyorsabban jusson el a nagyvállalati szférába, mint az eddigiek során bármikor."
Kulcsszavak: piactér

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09