Idén is Ethical Hacking konferencia

forrás: Prím Online, 2013. április 4. 13:54

Ezúttal is számos újonnan felfedezett biztonsági rés bemutatásával jelentkezik az idei Ethical Hacking konferencia. A május 9-én megrendezendő eseményen lesz többek közt célzott támadás iOS eszközök ellen, megvizsgálják a felhőalapú antivírus szolgáltatások biztonságosságát, illetve egy képzelt, de valóság inspirálta számítógépes incidens meglepő kivizsgálására is sor kerül.

Új helyszínen, immár hatodik alkalommal rendezi meg az Ethical Hacking konferenciát a NetAcademia Oktatóközpont. „Tavaly 400 fővel a helyszín befogadóképességét feszegettük, ezért idén új helyen, a Lurdy Ház mozijában alakítjuk ki az esemény helyszínét, mely 500 résztvevő befogadására képes” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője. A szakember hozzátette, hogy a helyszínen kívül minden más változatlan marad, vagyis idén is izgalmas törésekkel, élő hekkelésekkel, újonnan felfedezett biztonsági rések demonstrálásával jelentkeznek, és felvonultatják előadóként a szakma legjobbjait.


Törések földön és égben


Előfordul, hogy egy informatikai eszköz nüansznyi dolgokban jobb a konkurenseinél, ám éppen ezek az egyedi megoldások, kényelmet szolgáló funkciók okozzák a felhasználók vesztét. Tomcsányi Domonkos a Boadree Zrt. képviseletében az iOS rendszerek egyedi WiFi hotspot kezelésében mutat olyan réseket, melyek segítségével akár séta közben fel lehet törni a mit sem sejtő felhasználók iOS eszközeit és átvenni felettük a teljes hatalmat. Balázs Zoltán, a Deloitte IT biztonsági szakértője azt vizsgálja, milyen kliens oldali védelmek léteznek a bankokat támadó trójaiakkal és a rosszindulatú böngésző-kiegészítőkkel szemben, azok mi ellen védenek ténylegesen, illetve mi ellen nem.


Marosi Attila etikus hekker előadásában a vírusirtó szoftverek lerázására tesz kísérletet, viszonylag egyszerű trükkök alkalmazásával igyekszik majd átlépni az utolsó védelmi vonalat – az Ethical Hacking konferencián kiderül, hogy sikerül-e. Hasonló területre, ám már a felhőbe invitál Buherátor előadása is, melyben a Silent Signal biztonsági szakértője a felhőalapú antivírus szolgáltatások legfontosabb veszélyeire hívja fel a figyelmet.


Izgalmasnak ígérkezik a valós számítógépes incidens ihlette nyomozás is, amit Vida Zsolt, a T-Systems Magyarország rendszermérnöke hajt végre. Ennek során egy, a rendszerbe betörő hekker által hagyott nyomokon végigjárva keresi a választ a Ki csinálta?, Mikor csinálta? és Mit csinált? jellegű kérdésekre.


Az Ethical Hacking konferencia programja folyamatosan bővül, melyről a www.netacademia.hu/konferencia címen tájékozódhatnak az érdeklődők.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05