Júliustól a Magyar Telekom jelentős roaming kedvezményt kínál a külföldre utazóknak

forrás: Prím Online, 2013. június 5. 12:25

Július 1-től tovább csökkennek az Európai Unión belüli roaming hang-, SMS- és adat díjak. Horvátország EU-s csatlakozásával az oda utazók számára is kedvezőbbé válik a roaming szolgáltatások igénybevétele, tehát elérhetővé válnak az EU-s roaming díjak Horvátországban is. Az itt nyaralók a korábbiakhoz képes jelentősen kedvezőbb díjon beszélhetnek, SMS-ezhetnek és internetezhetnek. A nyári időszakban a Magyar Telekom Travel & Surf M és L roaming adatdíj csomagjait további akciós kedvezménnyel teszi elérhetővé.

Az Európai Parlament és a Tanács nemzetközi roaming díjakra vonatkozóhatályos rendeletének megfelelve a Telekom 2013. július 1-től olcsóban, az EU tagállamokon belül kezdeményezett hívásokat percenként bruttó 91,4 Ft-ért, a fogadott hívásokat 26,6 Ft-ért nyújtja. A Telekom ügyfelei SMS- t 30,4 Ft/db, MMS-t 171 Ft/ db díjon tudnak roaming helyzetben az EU országokon belül küldeni. Az EU-ban történő roaming adatforgalmazás díja is jelentős mértékben csökken: tagállamokon belül megabájtonként 257,9 Ft helyett 171,5 Ft –ért forgalmazhatnak a Telekom ügyfelei.

Jó hír a horvát tengert előnyben részesítő nyaralóknak, hogy Horvátország EU-csatlakozásával a fenti kedvező eurotarifa Horvátországban is érvényes lesz.


Ezek a díj változások a Telekom Világjáró EU, Mix Roming, Mix Roaming Direkt, Domino Roaming, Domino Roaming Direkt díjcsomagjait érintik.


A fentiek szerinti változások nem vonatkoznak azonban azon üzleti ügyfelekre, akik az egyéni igényeiknek megfelelő, adott barangolási díjszabásokat vagy csomagokat vesznek igénybe – az ő vonatkozásukban továbbra is a hatályos megállapodásban rögzített díjak, számlázási egységek és limitek maradnak hatályban.


Az új roaming díjak az Európai Parlament és az Európai Tanács rendeletének megfelelően kerültek kialakításra, és az EU tagállamaiban - így először az idén nyáron Horvátországban is, - valamint Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinben,– teszik lehetővé a költségkímélő mobiltelefonálást és mobilinternetezést.


A Telekom biztosítja ügyfelei számára a költségszempontból biztonságos adatforgalmazást azzal, hogy minden, Travel & Surf díjcsomaggal nem rendelkező ügyfele számára a böngészőn keresztül történő internetre csatlakozás alkalmával automatikusan szolgáltatás-választó oldalt nyit meg. Itt az ügyfélnek lehetősége van a számára megfelelő Travel & Surf csomagot – külföldi tartózkodási idejéhez igazítva – kiválasztani és megrendelni. Az adat-díjcsomag megrendelő oldal (www.t-mobile.hu/adatroaming) elérése külföldről is díjmentes, így az ügyfelek a roaming szolgáltatás igénybevétele előtt teljes körűen tájékozódhatnak a választható csomagokról és azok díjairól.


Azok az üzleti ügyfelek, akik az egyéni igényeiknek megfelelő, adott barangolási díjszabásokat vagy csomagokat vesznek igénybe a Travel & Surf díjcsomagokat saját ügyfélportáljukon, az Ügyfélszolgálaton vagy kapcsolattartójukon keresztül igényelhetik, ha erre megállapodásuk lehetőséget biztosít.


Továbbra is adatroaming limittel védi ügyfeleit a Telekom, biztosítja, hogy roaming adatforgalmazási költésük ne haladhassa meg a 19050 Ft-ot (Európai Unión kívül is). A limit elérésekor az adatforgalmazás megszakításra kerül, amiről a szolgáltató SMS-ben tájékoztatja ügyfeleit. Amennyiben az ügyfél úgy kívánja, természetesen van lehetőség a további adatforgalmazásra: ehhez ismét ki kell választania és aktiválnia kell valamelyik roaming adat-díjcsomagot. A World GPRS Limit díjcsomagot igénybe vevő ügyfeleink részére lehetővé válik a biztonságos, magas számlától mentes mobil internetezés az olyan kedvelt úti célnak számító, EU-n kívüli országokban is, mint Svájc vagy Törökország.


A Magyar Telekom 2013. július 1-jétől - az akkor már Horvátországban is elérhető - Travel & Surf roaming adat-díjcsomagjaira további jelentős kedvezményt fog nyújtani, a melyről a későbbiekben adunk tájékoztatást.


További információk a T-Mobile oldalán.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05