Windows Phone-ra is elérhető az Instagram

Czipperer Dia, 2013. november 21. 12:37

Végre ez a nap is eljött: megérkezett az Instagram Windows Phone-ra. Nemrég már a Vine-t is köszönthettük az új platformon, most pedig, egy hónappal a Nokia World után a Waze-zel karöltve az Instagram is debütált a platformon.

Bár még csak a program beta verzióját élvezhetik a felhasználók, már letölthetik a Windows Phone Store-ból szerda délelőtt óta. Úgy tűnik, nem teljesen egyezik meg az alkalmazás a másik két platformon futó változattal, ugyanis a WP 8 verzió esetén (0.1-es) hiányzik néhány funkció: például nem lehet taggelni a képeket (bejelölni rajta egy személyt), és egyelőre még videót sem lehet készíteni és feltölteni.

 

Szerencsére fényképet készíteni azonban közvetlenül az alkalmazásból is lehet, és másokét pedig dupla kattintással is kedvelhetjük. A jobb felső sarokban pedig az is látszik, hol készültek a képek. Minden kép alatt látható a kommentek és a like-ok száma.

 

 

A főoldalon jobbra és balra is lapozhatunk, így új, érdekes embereket fedezhetünk fel. Sajnos a hozzászólás nem a legegyszerűbb módon van megoldva: nincsen gyors módja annak, hogy egyszerűen kommenteljünk egy adott poszthoz. Be kell írni a „@” jelet és a felhasználó nevét, akinek szeretnénk válaszolni.

 

Ha egy videóhoz érünk, nem indul el automatikusan. Ez jó dolog, sokan nem szeretik az automatikus lejátszást.

 

Találunk egy értesítési részt is, ahol mutatja az új követőket, like-okat, kommenteket. Ha a legutóbbi híreket szeretnénk megnézni, akkor azt a jobb alsó sarokban található három pöttyre navigálva tehetjük meg. Itt megnézhetjük barátaink kedveléseit, valamint azokét is, akiket ők mostanában követnek.

 

Képeket az Instagram logó seítségével tölthetünk fel (alul középen). Itt automatikusan kiadja a fotógalériánkat, de az alkalmazáson keresztül is készíthetünk képeket, melyeket később kedvünk szerint alakíthatunk. Az elkészült képeket megoszthatjuk, Facebookon, Twitteren, Tumblr-ön, Flickr-ön, Foursquare-en és VKontakte-on is.

 

 

Reméljük hamarosan érkeznek a frissítések a programhoz, ahol a most még hiányzó funkciók lassan elérhetőek lesznek.

 

 

Forrás: WPCentral.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05