Féláron ehetünk a mobiltelefonunk segítségével a jövő hétig

forrás: Prím Online, 2015. július 17. 11:15

 Egyre többen rendelnek ételt mobiltelefonról, ezzel párhuzamosan mind népszerűbbek a folyamatot jelentősen leegyszerűsítő ételrendelő alkalmazások is – derül ki a Netpincér felméréséből. 

 Az online rendelési formák közül a honlapok mellé, immár felzárkózik az alkalmazások használata is. A Netpincér rendszerében az összes ételrendelés negyede már mobileszközről érkezik. A jelenlegi trendek és a várakozások alapján a következő években 60–70 százalékra is emelkedhet az okostelefonos alkalmazásból kezdeményezett ételrendelések aránya.

 
A felhasználói elvárások jó részére az okostelefonos ételrendelő alkalmazások adnak választ. Egyszerre teszik egyszerűbbé, kényelmesebbé a vásárlást és a fizetést, illetve gyorsítják fel az ételrendelést. Az útközben leadott rendelésre például a hazaérkezés után jóval kevesebb időt kell várni, de szinte bármilyen élethelyzetben gyors, kényelmes rendelést tesz lehetővé a mobiltechnológia.
 
A megkérdezettek háromnegyede legalább havonta egyszer vásárol, negyedük hetente, mintegy tizedük pedig akár hetente többször is rendel ételt online. Az internetes ételrendelés ma elsősorban a 25-44 évesek körében népszerű, legnagyobb eséllyel a 25 év feletti, de 34 év alatti felhasználók kattintanak az ebéd vagy vacsora kényelmes beszerzéséhez, de az idősebb korosztály is egyre nagyobb részt képvisel a felhasználók között. Leggyakrabban a kétfős háztartások élnek ezzel a lehetőséggel, azonban egyre népszerűbb a kiszállítás a nagyobb létszámú családok szemében is – hiszen a legtöbb rendelést több ember számára adják le.
 
A legtöbben az ételrendelés kényelmét használják ki, amikor például nincs idejük vagy kedvük főzni vagy kimozdulni otthonról, illetve ha éppen a hétvégi pihenés zavartalanságát szeretnék biztosítani. A felhasználók visszajelzései alapján a legfontosabb szempont az ételrendeléskor a minőség és az ízletesség, a választék, de a kiszállítási idő és az ár is kiemelt tényező.
 
A mintegy 600 étterem kínálatát tartalmazó Netpincér-app emellett képes a tartózkodási hely alapján is felkínálni az adott helyen elérhető éttermeket, elmenteni a kedvenc menüsorokat vagy éppen különböző szempontok alapján szűrni az éttermek listáját.
 
Az appos rendelésre való átállás ösztönzésére a NetPincér július 15-től július 24-ig az első vásárlóknak szóló 50 százalékos kedvezményt adó „NP50” kuponakcióval csinál kedvet a házhoz érkező finom falatokhoz.
 
Kulcsszavak: mobilszolg Netpincer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09