Világelsők a magyar fejlesztők

forrás: Prím Online, 2015. november 3. 11:34

Scrum Poker nevű fejlesztésükkel egy magyar fejlesztő csapat nyerte az Atlassian, a világ egyik legnépszerűbb agilis fejlesztési feladatok menedzselésére használt szoftverét, a JIRA-t fejlesztő cég versenyét.

Az agilis fejlesztési feladatok méretének pontos meghatározása nem könnyű feladat. A becsléshez segíthetnek a Scrum Poker kártyák. Ezt a módszertant használta fel a ShiwaForce az új fejlesztéséhez, és nyerte meg a verseny fődíját.

 



A szoftverfejlesztés során egy-egy feladat értékelésekor szinte lehetetlen pontosan megállapítani, milyen az komplexitású és mennyi ideig fog tartani az adott fejlesztés. Az üzleti oldal pedig azt várja el a fejlesztőktől: mondják meg, mikorra lesz kész a funkció, mennyi erőforrás szükséges hozzá. Erre kiváló megoldás a becslés, amelyhez korábban papír alapú Scrum Poker kártyákat hívtak segítségül az agilis fejlesztőcsapatok. A kártyákkal a csapattagok komplexitás szerinti becslést adnak az adott feladatra, majd a nagyon eltérő becsléseket további tisztázó kérdésekkel és újabb szavazókörrel közös értékre hozzák. A végén közösen megállapodnak egy komplexitás-számban. A módszer nem szuperpontos és tudományos, de a gyakorlatban mégis működik.

A ShiwaForce csapata kifejlesztette ennek a korábban papírkártyákon alapuló segédeszköznek az elektronikus változatát: a fejlesztők androidos vagy iOS-es eszközökön egy mobilalkalmazás segítségével szavazhatnak a virtuális kártyákkal. A megoldás használható önmagában, vagyis kvázi a papírkátyák kiváltására, de létezik egy JIRA-val integrált verzió is. Így a szavazatok bekerülnek az agilis szoftverfejlesztői közösségek által kedvelt és támogatott rendszerbe is. Ez az app így hatékonyabb, mint a hagyományos papírkártya, és a gamification révén élvezetesebbé is teszi a feladatok nehézségének becslését.

Forrás: hirado.hu
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09