UHD Prémium tanúsítványt kaptak a Samsung 2016-os SUHD TV-i

A nemzetközi UHD Szövetség különösen szigorú előírásainak kellett megfelelni a tanúsítvány megszerzéséhez

forrás: Prím Online, 2016. január 6. 12:14

A Samsung teljes 2016-os SUHD TV palettája elnyerte az UHD Szövetség (UHDA) Prémium tanúsítványát. Az újonnan létrehozott elismerést azon termékek és szolgáltatások számára tartják fent, amelyek eleget tesznek a minősítő szervezet képernyőfelbontásra, HDR (High Dynamic Range) támogatásra, maximális fényerőre, fekete színmélységre és a megjeleníteni képes színtartományra vonatkozó, frissen állított követelményeinek.

A UHD Szövetség Prémium tanúsítványa a legmegbízhatóbb minősítésnek számít UHD képminőség terén. Az elismerést jelző emblémát a Samsung összes 2016-os SUHD TV-jén megtalálhatják a vásárlók, ezáltal könnyen felismerhetik a televíziós kínálat prémium termékeit, és magabiztosan választhatják ki a megvásárolni kívánt készüléket. 
 
„Nagyon büszkék vagyunk az UHD Szövetség Prémium tanúsítványára, amellyel a szervezet a 2016-os SUHD televízióinkat kitüntette. Az elismerés egyben igazolja folyamatos törekvéseinket a lehető legélethűbb UHD-élmény megalkotására, amelyet minél több emberrel szeretnénk megosztani – mondta el Hyun Suk Kim, a Samsung Electronics kijelző üzletágának elnöke –  A jövőben is folytatni kívánjuk a közös munkát a UHD szövetséggel annak érdekében, hogy újabb és újabb minőségi sztenderdeket hozhassunk létre, és az otthoni szórakoztatóelektronikai ipar fejlődésében vezető szerepet vállalhassunk”- tette hozzá. 
 
A Samsung 2016-os SUHD televíziói a képminőség minden területén nyújtott kimagasló teljesítményükért részesültek elismerésben, kiemelve a HDR képességüket, amelynek a valósághű képalkotást és a természetes fény minél élethűbb megjelenítését köszönhetik. A 2016-os SUHD TV-k kevésbé tükrözik vissza a környezet fényeit, így a vizuális környezettől függetlenül biztosítják az erősebb kontrasztokat és az élesebb képmegjelenítést.
 
 
„Büszkék vagyunk arra, hogy partnereink közt tudhatunk több olyan vezető iparági szervezetet, akikkel közös célunk a felhasználók számára nyújtott forradalmian magas képminőség – mondta el Hanno Basse, az UHD Szövetség elnöke – Az iparág vezető vállalatai közötti ilyen jellegű együttműködéseknek, és a legkorszerűbb képalkotási technológiáknak köszönhetően az UHD tartalmak további gyors bővülése várható.” 
 
Az UHD Szövetség egy olyan szervezet, amely az UHD ökoszisztéma fejlesztése, és az UHD technológiában rejlő előnyök promotálása mellett kötelezte el magát. A szervezet mostanában mutatta be a HDR minősítéshez szükséges minőségi kritériumokat, amelyek érintik a kijelzőket, a tartalmakat, valamint a műsorszórás módját is. Ezek az előírások a vezető filmstúdiók, szórakoztató elektronikai gyártók, tartalomszolgáltatók és a technológiai vállalatok közös munkájának eredményeként jöttek létre, melyet nagyban befolyásoltak a fogyasztók körében végzett felmérések.
 
Az UHD Szövetség szabványairól és előírásairól bővebb információ a www.uhdalliance.org linken érhető el.
Kulcsszavak: Samsung SUHD TV

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05