Európában először Budapesten mutatta be prémium, környezetbarát háztartási gépeit az LG

forrás: Prím Online, 2016. április 12. 12:36

A fogyasztók iránti elkötelezettségét demonstrálta Budapesten, az InnoFest Europe 2016 elnevezésű rendezvényén az LG Electronics (LG). A koreai vállalat rendezvényén a rendkívül kompetitívnek számító európai piacot megcélzó legújabb háztartási gépeit mutatja be több mint kétszáz regionális üzleti és kiskereskedelemi partnerének, valamint az újságíróknak, április 10-12. között a Bálnában.

Az InnoFest Europe 2016 látogatói testközelből ismerkedhettek meg az LG SIGNATURE és a Centum System gépekkel, valamint az LG okosotthon-platformjával

 

LG Signature: a prémium háztartási gépek új korszaka

Az LG legjobb technológiáit és a legmodernebb dizájnt egyetlen termékcsa-ládban felvonultató LG SIGNATURE itt, Budapesten mutatkozott be először Európában. Az LG “Art of Essence” filozófiája azt a célt testesíti meg, hogy az adott termékek tisztán, sallangmentesen, ugyanakkor kifinomult módon jelenítsék meg az adott eszköz alapvető funkcióját, karakterét. Az LG SIGNATURE termékcsalád háztartásigép-választékát elsőként egy fejlett TWIN Wash mosógép, egy ultramodern, Door-in-Door ökoajtóval felszerelt hűtőgép és egy futurisztikus hibrid légtisztító alkotja.

 

 

Az egyedülálló kialakítású LG SIGNATURE mosógép az LG TWIN Wash tovább-fejlesztett változata, de annál sokkal szofisztikáltabb és kényelmesebb funkciókat kínál. A készülék minimalista dizájnját a mosógép üvegajtajába integrált, kör alakú, a jobb láthatóság érdekében 17 fokkal megdöntött érintőképernyős vezérlőpanel is kiemeli. A mosógép ajtaja nyomásra nyílik, így akkor is könnyen nyitható, ha épp mindkét kezünk tele van. A készüléknek elegáns külsőt kölcsönző zománcborítás nemcsak a korróziót, de az ujjlenyomatokat is távol tartja.

 

 

Az LG SIGNATURE hűtőszekrényt a díjnyertes ökoajtó koncepció, a Door-in-Door továbbfejlesztett változatával alkották meg: a beépített, kisebb, söté-tített üvegajtó koppintásra átlátszóvá válik, így anélkül nézhetjük meg a hűtőnk tartalmát, hogy az ajtónyitással feleslegesen energiát pazarolnánk. Ha épp úgy közelítünk a hűtőhöz, hogy mindkét kezünk tele van a nagybevásárlással, egy szenzornak köszönhetően az ajtó automatikusan kinyílik.

 

Az LG SIGNATURE légtisztító elengedhetetlen kiegészítő mindazok számára, akik komolyan veszik otthonuk levegőminőségét. A légtisztítás folyamata egy átlátszó panelen keresztül követhető szemmel, a fejlett Aqua-Cyclone funkció, valamint a legkisebb szennyező-részecskék kiszűrésére szolgáló LG’s Smart PM1.0 Indicator révén a készülék nem csak a szagokat távolítja el, de az egy mikrométeres porszemcséket is képes eltávolítani a levegőből.

 

Centum System: még tartósabb és környezetbarát háztartási gépek

Az LG a Centum System mosógépeket és hűtőgépeket olyan technológiával alkotta meg, amelyek egyszerre felelnek meg a környezettudatos vásárlók tartósságot és kiváló energiahatékonyságot szem előtt tartó igényeinek. A mosógép közvetlen meghajtású inverter motorja (Inverter Direct Drive), a hűtőgép lineáris inverter kompresszora (Inverter Linear Compressor) a hagyományos megoldásokhoz képest sokkal kevesebb súrlódással, így megbízhatóbban és tartósabban üzemel - olyannyira, hogy az LG 20 év garanciát vállal ezekre az alkatrészekre.

 

A Centum System mosógép felfüggesztési rendszere a hagyományos rugók helyett — az autók futóművéhez hasonlóan — lengéscsillapítókat is tartalmaz, emiatt képes nagymértékben csökkenteni a vibrációt és a zajszintet is. Ezzel a megoldással a Centum System mosógépek az egyik legcsendesebbnek számítanak a ma kapható mosógépek között. Centrifugázás közben – 12 kg-os ruhatöltettel, percenként 1400-as fordulaton - mindössze 67 dB zajt bocsátanak ki, ami megfelel egy normál beszélgetés hangerejének. A készülék mindemellett kiemelkedően energiahatékonynak is számít a maga A+++-60%-os besorolásával.

 

Az LG Centum System hűtőgép energiahatékonysági besorolása szintén az iparág legjobbjai között van. A Centum System hűtőszekrény két különböző változatban kapható: az alulfagyasztós készülék energiaosztályzata A+++ -20%, a side-by-side modellé pedig A+++-10%.

 

 

SmartThinQ: tökéletes okos otthon automatizálás 

Az LG a SmartThinQ szenzor bemutatásával jelentősen hozzájárul a virágzó okos otthonok piacához. A vállalat úttörő eszköze akár hagyományos készülékekkel is társítható, hogy az okostelefonon keresztül figyelmeztetéseket küldjön a felhasználóknak a mosás végéről, vagy ha a hűtőszekrény ajtaja nyitva maradt. A SmartThinQ szenzor és a vállalat intelligens megoldásai mellett, az LG kifejlesztette a SmartThinQ Hub nevű okosotthon-platformját, amely képes információkat gyűjteni és kommunikálni a SmartThinQ szenzorral, illetve egyéb okos eszközökkel. Ráadásul a SmartThinQ Hub beépített hangszóróinak segítségével zenét is lejátszik. Az LG SmartThinQ Hub kompatibilis az AllJoyn keretrendszerrel, valamint az Allseen Aliance nyílt forráskódú „dolgok internete” (internet of things, IoT) platformjával, amely - együttműködve a gazdasági társaságokkal és az ágazatközi kezdeményezésekkel - elősegíti az IoT technológiák fejlesztését.

 

 

A vállalat az InnoFest Europe 2016 rendezvényen mutatta be innovatív hűtőszekrényeit is, az új Side-by-Side és alulfagyasztós modelleket, amelyek – az új mikrohullámú sütőkkel és légtisztító készülékekkel együtt - most először kerülnek bevezetésre az európai piacon. Az eseményen olyan további izgalmas termékek kerültek bemutatásra, mint a kiterjesztett valóság technológiát (augmented reality, AR) alkalmazó CordZero HOM-BOT Turbo+ és a továbbfejlesztett LG Styler ruhaápolási készülék, amely a gőz erejével csökkenti a gyűrődéseket és a kellemetlen szagokat.

 

„Az InnoFest Europe egy kiváló lehetőség a vállalatunk számára, hogy bemutassuk és testközelből megismertessük a partnereinkkel, illetve a közönséggel a legújabb háztartási készülékeink széles és változatos palettáját” - mondta Jo Seong-jin, az LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company elnök-vezérigazgatója. „Az LG eddig is kiváló eredményeket ért el Európában köszönhetően az üzleti partnereink folyamatos támogatásának, és ezért is szeretnénk bizonyítani a támogatóinknak, hogy közös erővel továbbra is vezetni fogjuk a globális háztartási készülékek piacát.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05